Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У ПАРЛАМЕНТУ: Где је тај Обилић који ће да врати Косово?

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је у парламенту да се наслушао прича о томе ко су издајници у Србији.

Вучић је поручио да о томе немају право да говоре они који ничим нису заштитили српски народ.

„Наслушао сам се тога за најбоље Србе да су издајници, од предвечерја косовске битке до данас. А то су нам увек саопштавали најгори Срби, најтеже епитете користили и најгоре увреде изговарали, а да никада нису ни сагледали шта ко ради ни шта су чији резултати“, рекао је Вучић у обраћању на посебној седници Скупштине Србије посвећеној КиМ.

Због тога је, каже, увек тражио да се погледају резултати и да се види шта остаје иза нас.

„Ја бих поставио питање за све њих. Да ли постоји тај јунак, тај Обилић, тај осветник Косова, данас? Који ће једним чином и тако лако, како они причају, да врати свету земљу под наше окриље. И где је он?“, питао је Вучић.

Како каже, нека му, међу владикама, песницима, интелектуалцима, политичарима, покажу тог јуначког сина.

„И верујте одмах ћу да се склоним и пустим га да заврши тај свети посао, јер ја нисам у стању. И признаћу да сам био издајник и да сам продао ту најскупљу српску реч Косово. У супротном то нећу никоме да дозволим, јер знам колико се борим и колико вреде људи са којима то заједно радимо и са којима се заједно боримо – и за Косово и Метохију и за Србију на Косову и Метохији“, поручио је Вучић.

Само пре тога нека ми покажу, каже Вучић, шта су то они сачували великим речима и бусањем у национална прса и паролама.

„Нека ми покажу како је то у Пећи, Урошевцу, Ðаковици, како је њихов горући патриотизам једног Србина сачувао, колико их је ко на Косово вратио?“, упитао је Вучић.

Цитирао је Александра Тијанића, који је рекао да би сви Срби дали живот за Косово, али ко то од њих хоће да оде да живи на Косово.

„Колико су Тачија, Харадинаја, Весељија натерали у бег, на крају зашто то све причају овде у Београду по кафанским баштама, а на Косову их нема? Зашто не оду у Приштину да тамо оргазнизују протесте против независности Косова? Или бар једно песничко вече, молебан, али да на то и Тачи дође, да се покаје и да каже да су у праву“, упитао је председник.

Зашто увек за своје скупе речи нуде туђе животе по најнижој могућој цени, упитао је Вучић.

„Доста је тога било. Не може Србија више да издржи ту количину лажи и лицемерја, не може да настави напред док се гуши у измишљеној прошлости и лошој садашњости. Немамо простора за самообмане, бајке, пароле, лажне мотиве и лажне идоле. Али, немамо времена ни за оне који би да предају све, који би да оголе Србију, да српски народ оставе и без његове суштине и без његовог духовног постојања“, рекао је Вучић.

А ови „велики јунаци“, додао је, слободно нека га анатемишу.

„Ја од тога што је истина нећу да одступим, а све што сам вам данас рекао је апсолутна истина. Немам право на то, нећу да лажем и нико ме за то није овластио. Ако сам због нечега дошао овде то је да кажем истину, ону која ће нам омогућити да се ослободимо баласта лажи, која ће нам омогућити да видимо где смо и шта нас је снашло и шта и колико можемо“, додао је он.

Како је рекао, прва лекција кад је реч о КиМ мора да буде како да се ослободимо свих својих пораза, тако што ћемо прво да их разумемо и да се суочимо са тим поразима.

„Али онда да схватимо да на том истом Косову смо могли да тек можемо да побеђујемо. И да Србија може и мора да побеђује и да у најтежим поразима расте семе победе и то у ономе што смо из губитака научили“, навео је Вучић.

Сви они који говоре о сопственом јунаштву а то јунаштво су доказивали тиме што су бољима, вреднијим од себе говорили да су издајници и да не штите довољно српски народ, а српски народ никада нису заштитили, па чак ни тиме што би му подигли углед унутар српског народа, а камоли у међународној заједници, немају никакво право да о томе говоре, каже Вучић.

За њега је важно шта остаје и да ли ћемо оставити будућност за своју децу.

„Зато сам се за ово борио, зато сам поносан на овај извештај, и зато сам поносан на све вас који разумете шта је истина и да морамо да се боримо и да је много борбе пред нама“, поручио је Вучић.

На крају је цитирао Борислава Пекића:

„Треба гледати право, јер да се хтело гледати иза себе, добили бисмо очи на потиљку. Треба љубити земљу деце своје а не дедова својих, јер част неће зависити од тога одакле долазимо него куда идемо.“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!