Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Слушао сам са терасе говорнике на протесту, није их било више од 7.500

0

Председник Србије Александар Вучић тврди да је са терасе председништва у Београду слушао говорнике на протесту "Сви као један Један о пет милиона" и да их није било више од 7.500.

Вучић је новинарима у Београду рекао да би за њега био пораз и срамота да само из Врања и Лесковца не скупи више од 7.500 на предстојећем митингу који ће се одржати 19. априла у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Он је најавио да ће његов митинг бити одржан на истом месту и позвао телевизију Пинк да истим дроном снима и тај митинг па да могу да се упореде снимци и колико је на коме било окупљених.

Додао је и да ће на том митингу говорити о томе шта је све до сада актуелна власт урадила за Србију и који су планови за будућност.

Вучић је истакао и да нису тачни наводи Спутњика да се на протесту опозиције окупило 50.000 градјана.

„То што је Спутњик рекао је безобзирна и безобразна лаж“, рекао је Вучић.

Он је казао и да се не плаши опозиције и њихових претњи и позвао их да спроведу насиље на које позивају.

„Урадите више то насилно деловање да види немојте само више да претите, ајде упадајте да видимо како ћете да тучете, ајде само да вас видим“, рекао је Вучић.

Он је казао да јучерашњи скуп показује да опозиција може да предје цензус и навео да их је председница Скупштине Србије Маја Гојковић позвала на дијалог и да је то место на коме треба да се разговара.

Он је каза да по закону не могу да испуне захтеве о измени састава РЕМ-а јер у РЕМ-у не могу да буду страначки људи као и да не могу да кадрирају у РТС јер би то било директно нарушавање јавног сервиса.

„О РТС-у мислим сасвим сигурно лошије него они о њиховим кадровима и људима, али не можемо ми о томе да разговарамо, то би било директно нарушавање независности јавног сервиса“, рекао је Вучић.

Он је казао да је протест опозиције био бесмислен да није било речи ни о каквом програму, да су све време вредјали њега.

Поводом навода лидера Покрета слободних градјана Сергеја Трифуновића о насељавању Сиријаца и Мадјара он је упутио извињење због таквог говора наводећи да то није став већине већ неодговорних и неозбиљних људи.

„Оптужбе да насељавате Мадјаре и Сиријце то се и у теорији и пракси назива фашизам. Ја се извињавам Мадјарима нека не узму Србији за зло јер то није става већинске Србије него неодговорних и неозбиљних људи“, казао је Вучић.

Према његовим речима, опозиција је планирала да упадне у Скупштину, али су их посланици Српске напредне „предухитрили па су остали без идеје и плана и зато су изгледали избезумљено на протесту и све је изгледало као избезумљена папазјанија“.

Брине ме Косово и састанак у Берлину

Председник Србије изјавио је данас да га веома брине све поводом питања Косова и Метохије као и предстојећи сусрет у Берлину и да „не види како даље“.

„Не видим ни како даље ни шта даље са људима који су тако и толико неодговорни као што су албански лидери“, рекао је Вучић новинарима у Београду упитан у ком правцу иде решавање питања Косова.

Он је додао да то код њега изазива бојазан и страх, али и да га тера на озбиљније и одговорније понашање.

За 29. април у Берлину немачка канцеларка Ангела Меркел и фрацуски председник Емануел Макрон заказали су састанак на који су позвани највиши представници Београда и Приштине.

Изградња Тиршове два на пролеће следеће године

Изградња дечије клинике Тиршова два у Београду почеће на пролеће следеће године, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је приликом обиласка радова на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије у Београду казао да је разговарао данас са градоначелником Београда и да је потребно још да се спроведе исељавање са локације у Делиградској улици и да ће потом на пролеће почети изградња.

Вучић је рекао и да ће Килинички центар бити завршен за две године, односно до августа 2021. и да ће имати 930 нових лежајева, као и 200 лежајева за интезивну негу.

Укупна инвестиција, када је у питању Клинички центар, према његовим речима је 110 милиона евра.

Како је додао, биће потребе потом и за запошљавањем медицинског особља, а најавио је и повећање плата у здравству.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!