Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ У РАШКИ састао са представницима Српске листе, међу којима је и Радоичић

0

Састанку су присуствовали директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, али и Милан Радоичић, такође потпредседник Српске Листе за којим је суд у Приштини издао налог за хапшење због сумње у умешаност у убиство Оливера Ивановића и других криминалних делатности.

Александар Вучић се у Рашки састао с представницима Срба са Косова и Метохије. Након разговора, Вучић је рекао да Албанци желе да укључе што већи број Срба из косовског поморавља у косовску војску и позвао их да се не одазивају.

„Сада им иду конкурси за косовску, односно албанску војску и нарочито на томе инсистирају у косовском поморављу у српским селима, од Горњег Кусца до Новог Брда, до Пасјана, Партеша, Доње Будриге и другим. Хоће да покупе највећи број Срба за косовску војску“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Вучић је новинарима у Рашкој казао да су му се представници Срба с Косова први пут пожалили да нема српске робе на рафовима у Штрпцу, Грачаници и у другим деловима Косова због уводјења такси од 100 одсто за увоз.

„Гледаћемо да то решавамо и да свет изврши стварни притисак на своје чедо, а ми да проналазимо начине и путеве да снабдевамо свој народ“, рекао је Вучић.
Он није хтео да каже када ће у оквиру кампање „Будућност Србије“ посетити Косово, али је рекао да се нада да ће успети да реши ситуацију тако да на тој територији буде мање тензија.

„Замолио сам све Србе да не иду у Војску Косова и да размисле зашто је формирана, које су потеребе и намере оних који су је формирали“, казао је Вучић и додао само још треба „српско-српски сукоб“.

Према његовим речима, Срби у косовском поморављу доживљавају велики притисак да се прикључе тој војсци и изразио наду да ће успети да их издрже.

Он је рекао да грађани данас знају како се троши државни новац на Косову и додао да људи на тој територији „знају ко их је раније пљачкао“.

Састанку су присуствовали директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, али и Милан Радоичић, такође потпредседник Српске Листе за којим је суд у Приштини издао налог за хапшење због сумње у његову умешаност у убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

Међу присутнима били су и смењени министар у косовској влади Ненад Рикало и министар у оставци Далибор Јевтић.