Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ рекао да су припадници Војске Србије учествовали у тучи са демонстрантима?!

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у обезбеђењу зграде у којој је његов кабинет у суботу увече није било никаквог приватног обезбеђења, него само војна лица, „исти они који су чували зграду осам година“, у време док је председник био Борис Тадић.

-То су беспрекорни момци из дивних породица и они су само штитили закон. Они нису приватно обезбеђење  – категоричан је био Председник Србије.

Вучић је, на конференцији за новинаре, рекао да ће замолити надлежне државне органе – полицију и Војну полицију, да убудуће суботом док трају протести уклоне ограде око зграде.

Следећи пут ће бити девојке из Војне полиције, које ће их позвати на поштовање закона. Надам се да им неће пасти на памет да туку девојке. У том случају, мораћемо да их бранимо, а и оне су обучене да се бране, рекао је Вучић.

Опозиција и организатори протеста „1 од 5 милина“ су претходно тражили да се утврди идентитет обезбеђења у цивилу, а многи су  изразили сумњу да су у питању припадници војске или полиције будући да су мушкарци у цивилу деловали неутренирано, непрофесионално, махали су претећи песницама као хулигани и задавали ударце какви нису уобичајени за мајсторе борилачких вештина и професионалце…

https://twitter.com/srbininfo/status/1160482487933554688?s=20