Прочитај ми чланак

ПОНОВО НА НИШАНУ Вучић реаговао на карикатуру у Данасу: Само ви радите свој посао

0

На карикатуру на насловној страни данашњег издања листа Данас реаговао је на твитеру председник Србије Александар Вучић. На насловној страни Данаса објављена је карикатура Предрага Кораксића Коракса којом се реагује на критике власти због насловне стране новог броја недељника НИН.

„Само ви радите свој посао! Отварам ауто-пут Обреновац-Сурчин 18. децембра! Живела Србија!“, написао је Вучић на твитеру у посту уз карикатуру с насловне стране Данаса, која је алузија на повучену насловну страну НИН-а.

Фото: Н.С.

Карикатуром је илустрован текст с насловом „ГИМ прети Данасу“, где се наводи да су адвокати те приватне фирме која је у центру пажње због случаја Крушик, упутили допис редакцији у којем се овом дневном листу прети тужбом ако настави да пише о ГИМ-у.

На карикатуру су реаговали и други званичници и политичари.

„Насловна страна Данаса, на којој опет убијају Вучића, није за осуду она је за лечење. После НИН-а, Данас је поновио – убити Вучића је једина политика коју СЗС нуди, сан који сањају“, навео је министар одбране Александар Вулин у саопштењу.

Представници власти оштро су критиковали НИН, тврдећи да је то порука како је легитимно било шта да се уради председнику Србије. Издавач НИН-а повукао је насловну страну, тако да је број поново штампан са белом насловном страном, а главни уредник Милан Ћулибрк је најавио да ће и наредни бројеви излазити без фотографија на насловној страни.