Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Реаговале и „велике силе“ – Прекорачење; „Рекох ја, Србија ће победити“

0

Београд -- Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да су "велике силе" реаговале на дешавања у Зубином Потоку.

Према његовим речима, те силе су рекле да деловање специјалних полицијских снага нема везе са борбом против криминала, већ да је у питању прекорачивање мера. „Ово је једна добра вест, рекох ја – Србија ће победити“, истакао је Вучић на седници Скупштине Србије.

Он је пре тога поновио да су у Зубином Потоку специјалне косовске полицијске снаге бојевом муницијом пуцале изнад глава голоруких Срба.

„Моја порука нашем народу је, а нарочито јунацима у Зубином Потоку који су се супротставили голоруки и вербално и док су им пуцали изнад главе, да њихово јунаштво неће остати незабележено“, рекао је Вучић и истакао да они нису криминалци већ обичан народ.

Он је поновио да је хапшење због наводне борбе против криминала само изговор и да представља застрашивање Срба.

Вучић је оценио да ће од свих ухапшених можда двојица или тројица бити повезана са криминалом. Он је казао да није пророк, али да је од обавештајних служби пре 20 дана добио информацију да ће бити хапшења и да је упозорио и Србе и међународну јавност на то.

Председник Србије је рекао и да је у акцији полиције ухапшен и један руски држављанин.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!