Прочитај ми чланак

Вучић: Победа Трампа доноси тешке и турбулентне односе у свету, Срби много маштају

0

Европи и свету предстоје тешки и турбулентни односи после победе Доналда Трампа... У сваком случају све се прилично компликује, каже премијер Вучић.

Foto: TANJUG/ ROMPRESS

Foto: TANJUG/ ROMPRESS

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да са шефом британске дипломатије Борисом Џонсоном очекује добре разговоре, подсетивши да је он осведочени пријатељ.

Вучић је одговарајући на питања новинара у Темишвару, а непосредно пред долазак министра спољних послова Велике Британије, подсетио да је он искрени пријатељ који је дошао у Србију за време бомбардовања, што значи да поштује и воли српски народ.

Вучић је навео и да Џонсона познаје дуже време, те да је он свакако посебна личност.

„Он је био, што је за Србе у Темишвару значајно, на нашој страни и 1999. године, што не значи да ће он сада да промени оно што се у међувремену дешавало или да је то реално, као што видим да многи Срби сада маштају да је могуће да се са Трамповом победом догоди“, рекао је Вучић.

Џонсон има и другачију агенду и другачији су односи данас на Западном Балкану, приметио је Вучић додајући да Европи и свету предстоје тешки и турбулентни односи.

То се могло видети, навео је, и из начина на који је канцеларка Немачке честитала победу Трампу, или из односа Француске…

„У сваком случају све се прилично компликује, а наш посао и наш најважнији задатак је да сачувамо мир, стабилност и да сваке године упркос тешким политичким околностима повећавамо наш економски раст, да бисмо могли нашем народу на сваком месту где он живи да помогнемо много више него раније“, рекао је Вучић.

А с Џонсоном, додао је, очекује добре разговоре.