Прочитај ми чланак

Вучић опет најављује: Вакцина у Србији крајем новембра

0

Упркос корони, иако верујемо да ћемо до краја новембра или почетка децембра имати вакцину, очекујемо раст око 0 одсто, рекао је председник Александар Вучић током обраћања грађанима са Андрићевог венца.

Говорећи о епидемији корона вируса, председник је рекао да Србија “тестира највише у Европи”.

“Тестирамо убедљиво највише, како бисмо сачували животе људи. Очекујемо велике проблеме у целом свету, дешавају се геополитчке промене веће него после Другог светског рата. Било је јако важно што смо први пут победили епидемију корона вируса у Београду, неки кажу да смо се прерано опустили…”, рекао је Вучић.

Потом је говорио о економским предвиђањима до краја године.

“Било је важно да уђемо у економски пуцањ. Виде се одређени резултати, могу одмах да вам кажем да ће наша економија остварити један од најбољих резултата у Европи. Наиме, индустрија у јуну 2020. је порасла за 2,6 одсто у односу на јун 2019. године, то је право мало чудо. Честитам компанијама у Србији. Текући раст индустријске производње у мају у односу на мај 2019. је 9,5 одсто”, рекао је он.

“На крају године очекујемо -14,4, па смо ревидирали на -9,9 очекујем да други квартал буде и много бољи. Иако верујемо да ћемо пре краја новембра или почетка децембра имати вакцину, упркос корони, очекујемо раст око 0”., рекао је он.