Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМA: Нит ја личим на Лазара, нит су из опозиције јунаци

0

Председник Владе Aлександар Вучић је "кандидатима на друштвеним мрежама" за председничке изборе поручио да побеђују и даље, напомињући да се пита шта ће бити на правим изборима.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

– Једно 50 тих типова и златних медаља нек освоје по новинама, а бојим се шта ће да буде у априлу – навео је Вучић напомињући да ће он наставити да прича о дефициту, расту и како ће да решава проблеме.

– Колико их је до сада победило на тим гласањима – Шешељ, Јеремић, Јанковић, Миленовић, Бошко Обрадовић, а Тадић је без конкуренције…Увек је победник када реши да се кандидује. Већ имамо најмање четири победника, а биће их још и сви су већ постали председници – приметио је Вучић.

Он је поручио и да неће дозволити да „мејнстрим српске политике и главна мустра српске политике“ буде да вам неко псује и оца и мајку и да при том тог коме псујете родитеље окривљујете да вам је он за нешто крив, указујући да оно кроз шта је прошао посланик СНС Aлександар Мартиновић „то ни пас с маслом не би појео“.

Упитан да ли се осећа као да је у истој ситуацији када је Мурат рекао да „сви Турци крену на Лазара“, Вучић је рекао да он не личи на Лазара, а да овде нема јунака, ни озбиљних стратега као што је био Мурат.

– Мурат је био озбиљан човек и војсковођа, а ови наши не могу ни скуте да му носе. Што се мене тиче смешно је да о томе причам – навео је премијер.

Према његовим речима, та филозофија “сви на једног“ траје већ дуго времена.

– Сви су направили неке своје појединачне договоре. Ја видим да и локалне самауправе праве договоре са другим странакама по принципу удари ти по Вучићу само немој на мене. То сви раде, и многим тајкунима и доконим политичарима – свима сметам – закључио је премијер.

Поновио је такође да Србија никоме не може да буде „резервна клупа“, по принципу – да када не успете као кандидат на једном месту, онда се препоручујете у трци за председника државе.

Вучић је коментаришући најаву у медијима да се Вук Јеремић кандидује за председника државе рекао да већ у медијима има 10 кандидата за председника и исто толико победника.

– Верујем да ће то народ добро да процени. Има још много до избора и нећу тиме да се бавим, бавим се озбиљним темама – рекао је премијер.