Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О МИГОВИМА: 1995. и 1999. никада више

0

Београд -- Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија не одустаје од војне неутралности и да је снага Србија то што не мења своју политику.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

„Нисам од оних што кад оде у Москву говори једно, а кад оде у Вашингтон говори друго. У Москви кажем да смо ми на европском путу, у Вашингтону кажем да нећемо да уводимо санкције Руској федерацији. То је наша политика“, рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Вучић је рекао да Србија МиГ-ове 29 из Русије добија „потпуно бесплатно“, а да ће платити само ракете (ваздух – ваздух и ваздух – земља) које жели да има.

Осим тога, Вучић је навео да ће Србија „са десет најмоћнијих летелица као што су мигови у наредних 14 година бити апсолутно прва у региону“.

Он је рекао да ће са набављеним миговима Србија моћи да заштити „градове, села и мостове“, али да нема намеру да води било какве офанзивне ратове и сукобе.

„Ми смо ово урадили бисмо заштитили нашу децу и да бисмо им гарантовали будућност. Много смо српских глава изгубили“, рекао је премијер Србије-

Он је додао да је он авионе МиГ-29 тражио у више наврата од председника Русије Владимира Путина, зато што „брине о будућности Србије“.

„Наш народ онакву судбину какву је доживљавао 1995. и 1999. године више неће доживети“, рекао је Вучић и додао да је Србија много научила из својих грешака и да има другачију и бољу будућност.

Премијер је истакао да је он за то „крив“, јер је у разговорима са председником Русије Владимиром Путином више пута тражио авионе.

Навео је и да је његов посао да се побрине, заједно са председником републике за безбедност земље.

„Хоћете ли да дочекамо било шта неспреми као што смо раније били, да се бусамо у прса, а да после губимо све што стигнемо, или да будемо увек одмерени, али да гледамо како да заштитимо границе, села, мостове. Данас Србија то може“, рекао је Вучић.

Има да бљешти – и Београд и Ниш и Нови Сад

Срби, како је рекао, никад нису задовољни.

„Ми смо по том питању лицемери. Тога се сетимо тек кад неко оде с власти, и обично кукамо. Код нас је проблем и кад бљешти град, а пре две године је било зашто је Београд у мраку, а Беч сија итд. Има да бљешти и Београд и Ниш и Нови Сад, и следеће година још два пута више, унапред вам обећавам јер никоме нећу да се додворавам“, поручио је Вучић.

Нагласио је да се данас о трошку државе лечи 10 пута више деце него пре две године.

„Оно што видим као највећи проблем и велики изазов у наредној години то је велики посао за Славицу Ђукић Дејановић – то је наталитет, а што се избора тиче, народ ће да одлучи какви ће избори да буду и коме ће своје поверење да да“, поручио је Вучић.

Имам пуно поверење у Вулина

Такође, Вучић је навео да ће у понедељак 26. децембра „бити решено све у вези са Српском листом“, чији део посланика се вратио у Скупштину Косова упркос противљењу Београда.

Вучић је рекао и да „има пуно поверење“ у председника Покрета социјалиста Александра Вулина.

„Имам пуно поверење у Вулина и ту није реч ни о њему ни о његовој странци“, рекао је Вучић. Он је рекао да је у то „био уплетен и страни фактор и неки Албанци“ додавши да је за понедељак сазвао састанак на којеме ће „све бити решено“.

Представници Срба у Влади Косова оптужили су Вулина да је „у преломном тренутку показао политичко лицемерје“ и „потврдио савез“ с премијером Косова Исом Мустафом јер посланике Српске листе који су се вратили у косовски парламент, није искључио из странке.