Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О „ХЕЈТЕРИМА“, па одговорио на нападе на Јоксимовића, Јездића, Бреговића…

0

Држава данас има новца да гради аутопутеве и већ за мање од два месеца биће отворен источни крак Коридора 10, од Ниша до Градине на граници са Бугарском, изјавио је председник Србије Александар Вучић и поручио опозицији да неће успети да победи нормалну, пристојну, марљиву и радну Србију.

На питање новинара ТВ Прве како коментариште то што су после остварања аутопута „Милош Велики“ многи коментарисали да је на свечаности отварања тог аутопута његово понашање било изван уставних оквира и да се понашао као да је тај аутопут платио из свог џепа, Вучић је рекао да нису то многи коментарисали већ једна дневна новина под контролом Драгана Ђиласа.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

„Мислим да је највећи део народа срећан и задовољан због отварања аутопута. Много ми је лако да одговорим на то и кажем: то је могао једна политичар из свог џепа да плати, а то нисам ја. За мене се зна да сам само као председник државе покрећући ту иницијативу и као председник владе градећи аутоптеве градио државним новцима. Али, данас тог државног новца има, а до скоро га није било“.

Вучић каже, такође, да је разлика између политичара управо у томе ко како управља државним ресурсима и државним новцима и да ли сте поштени или не, да ли се борите за свој народ и да ли знате да је важније да изградите аутоптеве, а не да приватно будете најбогатији или да размишљате о својој политичкој странци.

Вучић се, такође, извинио људима који, како каже, нису ни за шта криви, а који су трпели прави линч.

„Мислим на Ненада Јездића и Жељка Јоксимовића и на Немању Матића и на Горана Бреговића који се дрзнуо да каже неколико лепих речи. Али, то могу само храбри и независни људи који имају своју главу и не зависе од тајкуна и твитова, и који имају своје каријере и већ су остварени“, рекао је он.

Истиче да је веома срећан због отварања аутопута и да ће њихова градња бити настављена.

„Већ за мање од два месеца отворићемо аутопут од Ниша преко Беле Паланке и Пирота до Градине на градници са Бугарском“, рекао је Вучић.

Додао је да ће тако поред Грделичке клисуре бити отворен и потпуно источни крак Коридора 10.

„Завршићемо пре краја 2021. и аутопут од Прељине до Пожеге, пре краја 2021. и Ваљево ће добити свој аутопут или брзу саобраћајницу, тих 15 или 17 км (до Лајковца)“, навео је Вучић.