Прочитај ми чланак

Вучић носилац листе: „Циљ – да окупимо квалитетне људе“

0

Циљ није да СНС након избора 16. марта сама формира владу, већ да окупи што већи број добрих и стручних људи, изјавио је председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић, који ће бити носилац листе напредњака за предстојеће парламентарне изборе. Изборна листа СНС-а зваће се „Будућност у коју верујемо“….

Међу 250 посланичких кандидата напредњака има и представника Српског покрета обнове (СПО), Социјалдемократске партије Србије(СДПС), Нове Србије(НС) и Покрета социјалиста.

Лидер напредњака Вучић најавио је да његова странка вечерас почиње сакупљање потписа и да очекује да ће током вечери бити прикупљено 12.000 потписа, па ће већ сутра предати изборну листу.

„Очекујем плебисцитарну подршку народа. Није довољно да будемо први, очекујемо убедљиву подршку“, казао је Вучић и додао да ће уколико не буде тако, неко други формирати владу.

Упитан за расподелу посланичких кандидата, Вучић је рекао да се он није тиме бавио. Он је позвао све заинтересоване да прате прикупљање потписа и да виде да ли стварно постоје људи који ће подржати СНС и додао да ће СНС водити позитивну кампању.

„Нећемо се опходити према нашим политичким противницима као што су се они опходили према нама у прошлости или у протеклих 48 сати“, казао је Вучић након седнице Главног одбора СНС. Упитан да ли ће бити кандидат за премијера Србије, он је рекао да се о томе није расправљало на данашњој седници.

„Жеља нам је да се окупи што више квалитетних људи, попут Лазара Крстића, који ће имати визију нормалне и пристојне Србије“, казао је Александар Вучић на седници Главног одбора СНС на којој треба да се расправља о страначкој листи за предстојеће изборе.

Вучић је поручио да СНС и даље као приторитет има борбу против корупције и организованог криминала, јачање привреде.

Сврха предстојећих ванредних избора је да народ повери мандат за брже спровођење реформе, „за стварне и неупоредиво веће могућности“, рекао је Вучић.

(Вести онлајн)