Прочитај ми чланак

Вучић: Нећемо да будемо земља која Немачкој прави проблеме

0

610304_aleksandar-vucic040415ras-foto-aleksandar-dimitrijevic33_f

Премијер Србије Александар Вучић затражио је од Владе немачке савезне покрајине Баварске помоћ у решавању проблема лажних азиланата и нагласио да Србији треба техничка и политичка подршка за решење тог проблема.

„Нећемо да будемо земља која Немачкој прави проблеме. Хоћемо заједнички да нађемо решење за проблеме који нас муче“, рекао је Вучић у разговору са баварским премијером Хорстом Зехофером.

Вучић је захвалио Зехоферу за подршку коју је Влада Баварске упутила Србији након поплава и навео да обим економске размене Србије са Баварском износи 764 милиона евра, те да је велики део баварских компанија задовољан условима пословања у Србији, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић и Зехофер разговарали су о економској сарадњи, подршци Србији на „европском путу“ и актуелном проблему лажних азиланата, као и тражилаца азила који долазе из трећих земаља.

Зехофер је рекао да Србија и Баварска морају заједно да решавају питање азиланата и додао да је највећи део проблема у самој Баварској.

Баварски премијер је истакао да Европска унија мора да пружи већу логистичку и финансијску подршку Србији у решавању проблема тражилаца азила из Сирије, Авганистана и других земаља.

Зехофер је порручио да ће економска сарадња Србије и Баварске јачати и најавио да ће Баварска упутити привредну делегацију у Србију.

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Минхену и са министром за Европу и регионалне односе Беатом Мерк, са којом је на радном ручку разговарао о европским интеграцијама.

Извор: Срна