Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА НАЈАВЉУЈЕ ИЗДАЈУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ – пред мутавим новинарима

0

Колико Срба има у Србији, видимо... Али се поставља питање има ли и новинара у Србији или је један човек успео да читаву браншу стару два века стави "под своју шапу"?

Није проблем нити ново желети да се влада и контролишу медији али да се то са таквом лакоћом чини готово читавом браншом, просто је за неверовати.

Натпис добродошлице на постерима које су штампали његови људи на КиМ и трагови на постеру који показују искрену добродошлицу коју му жели народ на северу КиМ

Председник Србије Александар Вучић је на још једној од конференција за новинаре у низу, одговарао на питања новинара која ако и није наручио онда су напросто увежбана за све ово време.

У вези најава да би Британија, када дође на место председавајућег СБ УН, могла да тражи затворене седнице о КиМ или да њих не буде у садашњој форми, навео да неке земље из свог угла мисле да су посао завршиле.

Да, то знамо и то није ништа ново, проблем је што Вучић све време показује ванредну сервилност у беспоговорном извршавању свих жеља и налога које та Британија има у Србији. Чак је за владине саветнике унајмио и платио, народним парама, Тонија Блера са својим саветником који су били најактивнији промотери бомбардовања Србије.

У сваком случају, рекао је Вучић, од Русије очекује отворену подршку по том питању.

Од оне исте Русије коју је толико пута до сада на најпростији начин изругао, изневерио, злоупотребио. Од оне Русије којој не да дипломатски имунитет особљу хуманитарног центра у Нишу али су га НАТО војници, руку крвавих до лаката од убијених и прогнаних Срба, без проблема добили.

Како је оценио, Гутереш је показао да је заслужио да буде на челу УН својом непристрашношћу и одговорношћу и подвукао да је то важна вест јер је заиста осудио понашање косовске полиције и допринео разрешењу свега што се десило Косовској Митровици.

Било би добро да објасни начин на који је то Гутереш било шта решио. И да прецизира да ли је највећи проблем државе на чијем је челу осуда малтретирања једног државника али прећуткивање страдања целокупног народа на проблематичном простору? А што да не, да каже и да ли је Гутереш решио проблем пре или након тајног састанка Вучић – Тачи у Њујорку након чега је уследила фарса са Ђурићем?

Наша позиција није лака, али наставићемо да се боримо, нагалсио је Вучић.

– Пред нама је период од наредних неколко месеци који ће бити свакако одлучујући и биће тежак за нашу земљу и народ – упозорио је Вучић.

А шта је то уопште било лако од када је Вучић дошао на позицију да управља важним државним питањима? И да ли је било ко пре њега са толиком лакоћом трпео сва понижења и остајао поуздан партнер и извршитељ свих тих тешких налога Запада? Не сећамо се, чак се ни историја не сећа таквог случаја.

Како је рекао, очекује такође и велике и значајне притиске, истакао да ћемо покушати да дођемо до кромпромисног решења, али се, каже, плаши да „многи у свету као компромис виде оно што је њихова воља и одлука“.

– На нама је да не доносимо одлуке на пречац, рекао је Вучић и додао да ћемо видети шта се српском народу нуди, да ћемо то сагледати и онда доносити одкуке важне за будућност нашег народа, свакако самостално – истакао је, као и до сада.

 

У ствари је ближе истини да је Вучић тај који притиска Запад да „понуди“ нешто чиме би могао, како се п освему судећи нада, да прикрије издају коју је већ одавно испланирао. Наиме, још 2012. године је, на самом долаксу на власт, рекао да Србију очекују тешке и болне одлуке! Од тада је то једина политика коју ажурно и посвећено спроводи. Све што је урадио по питању Косова и Метохије било је болно и понижавајуће, истовремен и непотребно јер су аргументи на страни Србије! Али Вучић зна шта желе његове газде а то није народ коме се толико додворавао, претио му и о сопствено трошку нудио хладне сендвиче како би му био омогућен пут да га сахрани. Сада је у једној реченици сажео шта ће десити ак освоје одлуке оствари:

– Да ћемо бити много срећни, свакако нећемо – рекао је Вучић.

На све то новинари су климали главом, чврсто стегнутих усана да им не излети каква праведна реч и записивали све што је говорио. Ни један миг није упућен у правцу разоткривања и спречавања издаје и уништења државе и народа. То у Србији без имало стида себе зове новинарима.