Прочитај ми чланак

Вучић најавио укидање пореза ВИДЕО

0

Укинућемо обавезу плаћања годишњег пореза на доходак грађана за људе млађе од 40 година, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Реч је о екстрапорезу који плаћају једном годишње сви који имају плату већу од просека, објаснио је председник Србије.

„Та мера неће нам донети значајне губитке, али је велики знак младима да мислимо на њих“, казао је Вучић.

Према његовим речима, тиме ће свакако имати плате веће од просека.

„Ради се о онима са натпросечним примањима, да се не би враћали на просечна примања“, објаснио је Вучић одговарајући на питања новинара зашто се порез смањује богатима. „Није то порез богатима, то су млади који морају да улажу у свој бизнис. Нису они богати, није богат онај који мора да плати 50.000 додатног екстрапореза. Њима је потребно да улажу додатно у свој живот, рад и посао у будућности, зато нас је Форбс и похвалио“, казао је.

„Радимо на скидању пореза и доприноса на рад сваке године као што радимо и на повећању минималних плата и пензија, што је директна помоћ онима који су најсиромашнији“, додао је.

„Друго, трогодишње ослобађање 70 одсто од пореза и доприноса на плате за оне који први пут улазе на тржиште рада, а имају зараду најмање у висини просечне плате, и то код послодавца који током те три године није смањио број запослених“, казао је.

Како каже, то ће директно довести до повећања зарада младих и додатно стимулисати запошљавање младих.

„Треће, ослобођење 70 одсто од пореза и доприноса на зараде запослених који раде на пројектима истраживања и развоја. Желимо да привучемо Р&Д центре и још много компанија за те центре“, истакао је.

„Верујем да ће и домаће компаније почети да улажу у Р&Д центре“, додао је.