Прочитај ми чланак

Вучић најавио нове изборе у Београду, али би опет да их покраде

0

Председник Србије Александар Вучић је гостујући на телевизији Пинк практично рекао да је могуће да дође до понављања избора у Београду и да ће коначна одлука бити донета у наредних неколико дана.

Вучић је у емисији Јоване Јеремић говорио о многим стварима, али и о резултатима избора, изјавама председника и потпредседнице Странке слободе и правде Драгану Ђиласу и Мариники Тепић, али и о успеху листе Бранимира Несторовића.

Том приликом је рекао да Несторовић има садржине и идеологије, али да не може да буде сагласан са „тим антиваксер варијантама, земља је равна плоча“.

„Сувише сам школе завршио да бих могао такве приче да слушам. Али, они имају неке интересантне идеје које људи воле да чују и ја могу да им честитам на томе. Ја мислим да су и они довољно зрели да то није политика „чекај па ћемо да добијемо више гласова““, рекао је Вучић и наставио очигледно се обраћајући опозицији која тражи понављање избора:

„Е, па ја вам кажем да нећете. А ви чекајте па да видите хоћете ли или нећете. На поновљеним изборима у Београду не би добили више гласова. Ево, то вам сад кажем. Живи били па видели, пошто је могуће да ћемо да их имамо. Зато што ви тако замишљате да то тако иде, па више нико не обраћа пажњу. Хоће, хоће… Сви ће. Неће људи за то гласају. Људи гласају за некога да би преузео одговорност, да би преузимао власт ако може или да би радио на одговоран начин у опозицији, да би радио за људе, а не за себе, не да би чекао тренутак за своју партију. Ја ћу да вас пустим да завршите око Косова, па ће мени онда да буде лако, лепо да радим и уживам. Ако одлуче да идемо на изборе, идемо на изборе…

На питање који је крајњи рок за коначну одлуку о понављању избора, Вучић је рекао:

“Ја то не знам. Сад се то завршава. Чекају се ти приговори да ли ће да дођу или не, али очекујем да у наредних неколико дана то буде готово”, рекао је Вучић.