Прочитај ми чланак

Вучић најавио: Брнабић кандидат за новог Орлића (председника Скупштине)

0

Ана Брнабић кандидат је за председника Скупштине, саопштено је данас после седнице председништва СНС-а.

„Ана Брнабић је моје најпозитивније изненађење, највише напредовала, тако се снажно и храбро борила“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он се осврнуо и на досадашњег председника Скупштине Владимира Орлића.

„Верујем да ће Орлић имати значајна задужења на неком другом месту“, рекао је председник.

Како је додао, досадашњи градоначелник Београда Александар Шапић опет је кандидат за ту функцију. Мандатар за састав нове Владе Србије биће предложен за седам до десет дана, саопштио је Вучић.

Александар Вучић, члан СНС-а и председник државе, саопштио је све ове одлуке, док је поред њега седео Милош Вучевић, председник Српске напредне странке, који се обратио медијима.

„Био сам присутан када су председник републике и Ана разговарали, она се са великим ентузијазмом прихватила да води Народну скупштину“, рекао је Вучевић, на шта је Вучић рекао ју је „он молио да узме нешто друго, али она је изабрала теже“.

„Покрет није за изборе“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је чланове Председништва Српске напредне странке (СНС) обавестио да нема никаквог напретка у разговорима специјалног изасланика Европске уније Мирослава Лајчака са приштинским политичарима када је реч о коришћењу динара на Косову.

„Тражићемо решења до последњег тренутка“, рекао је Вучић после седнице Председништва СНС и нагласио да је приоритет помоћи народу који је на Косову у тешкој ситуацији.

Вучић је додао и да је добио подршку странке за формирање широког покрета, који се не прави за изборе, већ да би се земљи помогло у најтежим условима, јер су пред Србијом и светом „најтежа времена до сада“.