Прочитај ми чланак

Вучић манипулише потписима подршке да би лажно представио своју популарност

0

Покрет Доста је било је навео у саопштењу да је Јавнобележничка комора слагала у саопштењу и да Александар Вучић манипулише нотарима.

„Јавнобележничка комора је слагала кад је рекла да нема привилегованих кандидата.

Ако је истина да је СНС предала кандидатуру са 60.000 потписа прикупљених само у једном дану за 12 сати, то значи да је било потребно 500 нотара за тај посао, а у Србији има 162 канцеларије са 431 овлашћеном особом за оверавање, према саопштењу јавнобележничке коморе. Јасно је и где су јуче били сви нотари и зашто Доста је било јуче није имао ниједног нотара за оверавање потписа“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје „Александар Вучић манипулише нотарима да би лажно представио своју популарност и да би спречио регуларно кандидовање Саше Радуловића за председника Србије“.

„Овера једног потписа траје најкраће 3 минута, а уобичајено око 6 минута, под условом да су сви верзирани и да нико не направи ниједну грешку. За прикупљање 60.000 потписа било је потребно 500 нотара, које Србија нема. Нотари СНС-а и њихових партнера дугују објашњење. Очигледна је опструкција опозиције на изборима коју манипулацијом нотарима спроводи Александар Вучић. Покрет Доста је било је током претходна три дана безуспешно покушавао да закаже нотаре“, истиче се.

Из ДЈБ наводе да су до суботе успели да обезбеде свега двадесетак нотара по градовима у Србији, али ретко кога у пуном радном времену.

„Додељени су често на по два сата, ретко на цео дан. У Београду, у централним градским општинама нисмо добили ни данас ниједног нотара. Од сутра почиње прикупљање потписа на Врачару и Звездари. Режим масовно крши уставом загарантована права грађана оваквим приземним техничким ометањем кандидовања.

Позивамо све наше гласаче да потписом подрже Сашу Радуловића јер је то сигуран први корак за увођење реда, за победу система против владавине једног вође. На нашем сајту су адресе и време где вас позивамо да дате потпис за Сашу Радуловића. Дођите без страха, ово је најважнији посао који морамо да урадимо да бисмо вратили државу коју нам је отео Александар Вучић“, закључује се.