Прочитај ми чланак

„Вучић, Курти и међународна заједница спремају Кнински сценарио за Србе на КиМ“

0

Професор Давор Калајжић, бивши каријерни дипломата и члан мисије УНМИК на Косову и Метохији, говорио је за Србин.инфо о догађајима у Бањској.

„Провео сам 20 година година на Косову и Метохији у мисији УНМИК-а, подсетићу да је Резолуција 1244 и даље на снази. Нико је није укинуо ни заменио другим актом, по њој на КиМ може бити само КФОР и УНМИК полиција. КФОР се ставио у потпуности непријатеља српског народа иако је по Резолуцији 1244 био дужан да разоружа све остале наоружане формације. То је Вучић морао да каже у Уједињеним нацијама у Њујорку, пошто неки причају да им је „све сасуо у лице“ и одржао добар говор. Не може по Резолуцији да постоји ни косовска полиција, ни РОСУ. Друго није рекао ни да је УНМИК дужан да организује све изборе на КиМ, а не да манипулишу гласовима. Треће није рекао ни да ниједна организација, странка, покрет не могу ни да постоје ако нису регистрованни при УНМИК-у, а његова Српска љиста је регистрована, замислите, у складу са Уставом и законима тзв. Косова! Потпуно рушење Резолуције 1244 под Вучићем и стављање КФОР-а у службу непријатеља Србије и окупатора. Последица је овај крвави пир који је кренуо када је црвено-црна јуловска коалиција смрти кренула да се обрачунава и убија Србе који нису хтели да буду део Српске љисте ни део издаје. Оставили су на милост и немилост српски народ у Книну, Крајини, Босни и Херцеговини, до данашњег дана се може пратити њихов кривави траг“.

„Британци и њихова тајна служба су довели Вучића на власт и држе га. Месецима су таргетирали манастир Бањска, говорили да се ту налази силно наоружање, а од наших су стизали само немушти одговори. Младе људе су послали буквално у смрт. То је уиграна комбинација три стране: међународне заједнице, Курте и Мурте. Крајњи исход је Кнински сценарио за Косово и Метохију, деморалисати, раселити, најурити и побити српски народ, сматра саговорник Србин.инфо.

О чему је још говорио проф. Давор Калајжић и зашто више не верује ни у опозицију, погледајте у видео прилогу.