Прочитај ми чланак

ОРИ СЕ МАХАЛА Роми кличу: „Вучићу краљу“ (ВИДЕО)

0

На скупу у једном ромском насељу говорник који се обратио присутним суграђанима инсистирао је на бесплатне уџбенике за ромску децу, како би имала услове да се школују, што је потпуно разумљиво. Међутим, проблем је у томе што би сва деца требало да имају бесплатне уџбенике, а не само ромска.

Још већи проблем је што је исти говорник решење овог проблема са уџбеницима видео у Александру Вучићу, позвавши суграђане да гласају за листу Српске напредне странке на парламентарним изборима, а да се пре избора загреју аплаузом упућеном Вучићу и скандирањем „Вучићу, краљу“.

– Немамо бољег од Вучића. Вучићу, краљу – рекао је он, а онда је настављено низање ове титулуле као певачици на концерту.

Он је позвао децу да буду „паметнија од њих, пошто они нису волели школу“, због чега су криви „родитељи, а криве су и институције“.

– Морају ромска деца да имају џабе књиге, јер уколико не будемо имали за нашу децу књиге џабе, нема школовања – приближио се најбитнијем делу ово говора.

– Живео Вучић! Живео наш председник! И ако Господ Бога да, да се прекрстим три пута, Вучић за доживотног председника Србије! Живео наш председник 100 година – завршио је излагање и оставио присутне и децу да какофоничним урлањем – подрже председника Србије Александра Вучића, као да је он први на листи за парламентарне изборе.