Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ КАО ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ апсолутно доминира на Пинку, Првој, Б92, РТС1 и…

0

НА ТВ ПИНК ТОКОМ ПРВИХ 7 ДАНА КАМПАЊЕ ДОБИО 6.500 СЕКУНДИ, А ПРВИ СЛЕДЕЋИ - МАЊЕ ОД 200

Председнички кандидат владајуће коалиције, председник Владе Србије Александар Вучић у потпуности доминира у централним информативним емисијама већине водећих телевизија, показао је мониторинг Бироа за друштвено истраживања (БИРОДИ) о првих седам дана кампање за председничке изборе.

Апсолутна доминација Александра Вучића је забележена на телевизији Пинк, која је у периоду од седам дана њему посветила укупно 5.518 секунди као председничком кандидату и 1.019 секунди као председнику владе, од којих је у 99 одсто прилога позитивно представљен.

Први следећи кандидат Владимир Рајчић, који је у међувремену одустао од кандидатуре, имао је тек 196 секунди простора, показао је мониторинг.

Додаје се да је сличан тренд забележен и у извештавању телевизија Прва, Б92, РТС1 и Хепи (Хаппy), док извештавање телевизије Н1 карактерише уједначено представљање председничких кандидата.

У Дневнику у 19 сати на ТВ Н1, Александар Вучић има 131 секунду као кандидат и 261 као председник владе, Саша Јанковић 273, Вук Јеремић 235 и Војислав Шешељ 222 секунде, наводи се у резултатима мониторинга.

„За разлику од ранијих мониторинга, функционерска кампања је сада сведена на премијера Александра Вучића, тако да се стиче утисак да Србија нема владу“, пише у закључцима мониторинга.

БИРОДИ је навео да ће наставити са мониторингом медија током предизборне кампање.

Додаје се да се мониторинг извештавања медија спроводи по методологији која је производ правила која су дефинисали Венецијанска комисија, Савет Европе, ОЕБС и Директорат за људска права ЕУ.