Прочитај ми чланак

Вучић као да губи конце: Сиктер лопуже, док сам жив неће бити прелазне владе

0

На централној изборној листи Српске напредне странке (СНС) биће промењено више од 50 одсто људи, рекао је председник Србије и лидер СНС Александар Вучић. Он је рекао и да неће пристати на формирање прелазне владе пре изобра, што су предложиле неке опозиционе странке.

На централној изборној листи Српске напредне странке (СНС) биће промењено више од 50 одсто људи и да ће ту бити бити 30 потпуно нових младих људи, рекао је данас председник Србије и лидер СНС Александар Вучић.

Он је у уводном говору на седници Главног одбора СНС истакао да за оне који се нису доказали у протеклом периоду неће бити места на изборној листи.

На централној изборној листи СНС биће промењено више од 50 одсто људи

Вучић је навео да ће та места попунити нови, млади кадрови, и додао да ће уколико СНС добије поверење бирача у наредној влади бити 50 до 60 одсто нових министара.

„Желимо да покажемо да нисмо срасли са фотељом. Није нам битно лично богаћење, већ да Србија иде напред“, истакао је Вучић.

Најавио је и значајне промене на листи за народне посланике, наводећи да ће СНС у односу на своје коалиционе парнере имати значајнији број него на претходним листама.

„Увек смо били дарежљиви, и данас поштујемо коалиционе партнере. Али, када дођу тешки тренуци они који се боре су они малобројни из СНС-а. Ове друге не могу ни микроскопом да пронађем“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће сарађивати и даље са коалиционим партнерима, али да ће се тачно одмерити снаге СНС-а и осталих чланица коалиције.

Опозиција не може на власт без подршке народа; сиктер – од тога нема ништа

Вучић је рекао и да неће бити прелазне владе пре избора и да на власт опозиција може да дође само ако јој народ да подршку. Он је на седници Главног одбора СНС рекао да Владу Србије неће да одређују странци него грађани Србије.

„Бокија 13“ у Србији „нећете да гледате и неће владе Србије да одређују странци него грађани Србије и неће ниједан представник међународне заједнице да ми соли памет како ће да изгледа влада у Србији, него наш народ и грађани Србије. Док сам жив бранићу Устав и ову земљу“, рекао је Вучић што је испраћено бурним аплаузом и повицима „Ацо, Србине!“

Он је опозицији и лидеру ЛДП Чедомиру Јовановића, који је предложио формирање прелазне владе да би се избегао бојкот избора, рекао да у владу могу тек када од народа добију поверење.

„Колико гласова имаш Чедо па би на власт, колико гласова имаш Обрадовићу (Бошко) па би на власт. Нема на власт без подршке народа. Народ да вас подржи па ако ти Чедо, Обрадовићу и (Драгане) Ђиласу дају глас, онда на власт“, рекао је Вучић.

Он је међународној заједници поручио да је добродошла у Србију, али да им не дозвољава да је сруше.

„Ви, странци, добродошли драги сте нам гости, а да срушите Србију да добију власт они који нису добили народно поверење – сиктер!, од тога нема ништа. Србија ће да чува своју слободу, независност и суверенитет“, истакао је Вучић уз громогласан аплауз присутних у хали Пинки у Земуну.

Биће великих притисака да Србија призна Косово чим се формира влада у Приштини

Председник Србије изјавио је да ће, чим се на Косову формира влада, бити вршени велики притисци на Србију да призна независност Косова.

„Биће велики притисци које ће да комбинују заједно са унутрашњим притсицима. Биће притисака да признамо незавност Косова без компромиса, без ичега. Компромис јесте решење, али признање где Србија не добија ништа, а ви све, тако нешто нећете гледати“, рекао је Вучић на седници Главног одбора СНС.

Додао је да ће притисци бити језиви и да ће се вршити и преко унутрашњих фактора и преко њихових медија.

Навео је да је његов савет Српској листи да учествује на косовским изборима 6. октобра, и да очекује њихову убедљиву победу.

„Не постоји начин на који се сви албански портали, Квинта, нису укључили у трку само да Српска листа изгуби од неких њихових миљеника“, поручио је Вучић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!