Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЈУГЕНД Средњошколцима СНС тајкуни платили 1.500 дин. да марширају по Н. Саду

0

Покрет за преокрет осуђује злоупотребу малолетних ученика новосадских средњих школа које је, уз финансијско подмићивање, ангажовао СНС у Новом Саду за страначки марш улицама Новог Сада. Колона са транспарентом са слоганом СНС-а и заставом са ликом Александра Вучића марширала је улицом Народног фронта, централном улицом на Лиману, у делу града где је режим поражен на претходним изборима за месне заједнице - стоји у саопштењу Покрета за преокрет.

Даље се наводи:

Foto: printscreen

Већ у јутарњим часовима јуче, Покрет за преокрет је имао информацију да су претходних дана ангажовани страначки активисти за мобилисање малолетне средњошколске омладине из Новог Сада, Сремске Каменице, Руменке, Ветерника и других места уз подмићивање од 1.500 динара по ученику. Ученици нису знали о каквој се активности ради, иако им је речено да се ради за „новац и да плаћа СНС“.

Само део родитеља је био упознат са овим, од стране самих ученика, док СНС није тражио дозволу од родитеља, иако је по закону то морао да уради. Реч је о класичној злоупотреби, који се у Новом Саду више пута понавља. Сетимо се злоупотребе дечјег хора у Змај Јовиној гимназији из октобра 2019. када је хор, без знања родитеља, требао да учествује на страначком митингу у Новом Саду. СНС је одустао тек када су се побунили родитељи, који су за то сазнали из медија.

Јучерашњи догађај забрињава из два разлога. Први је што је марширање подсећало на нека злокобна времена и што су ђаци, уз пратњу и контролу страначких активиста, марширали деловима града у којима је СНС изгубио на последњим изборима за месне заједнице. Ово очито представља застрашивање „непослушних“ грађана Новог Сада – стоји на крају саопштења Покрета за преокрет.