Прочитај ми чланак

Вучић је сад и пројектант: Дробњаку објашњава које путеве да гради ВИДЕО

0

Председник Србије Александар Вучић, током обиласка Бруса и наставка кампање обећања и трошења новца, поново је изашао из својих овлашћења, али и знања. Мета, по ко зна који пут, био је директор ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак.

Током говора у Брусу, тик уз председника Србије, све време је стајала председница општине Брус Валентина Милосављевић, која је заменила свог претходника Милутина Јеличића Јутку, који је осуђен за недозвољене полне радње. И она је била главни суфлер председника.

“ Да видим… Е, Дробњак је изабрао пут који значи Београђанима и Новосађанима, а не вама. Решио је да ради Брзеће, Рендара, Рингола а боље је да радиш ти Дробњак Батоте, Никољача…“ рекао је Вучић, а затим на кратко застао.

Тад се укључује председница општине Валентина Милосављевић суфлирајућу „Жилинци, Влика Грабовница…“

„Сад ћу да видим, све пише овде“, каже Вучић, а председница општине добацује да их је избрисао.

Тад се Вучић поново обртио грађанима.

“ Дробњак је избрисао Жилинце и Велику Грабовницу, али сад ћу ја да му ставим то на списак тако да ће и то да буде урађено… За тротоаре сам већ рекао“.

Ово није први пут да Вучић учи своје сараднике шта треба да раде и излази из оквира својих овлашћења, а пре свега знања и стручности.

Министру Томиславу Момировићу се једном приликом обратио овако:

„Да научиш нешто. Најгоре је кад ти се неко обрати, а теби није пријатно, и ти му кажеш: „ово је свечани тренутак“, шта ме брига што је свечани тренутак, реши проблем, слушај сад“.

Директор Путева Србије, Зоран Дробњак, спада у групу људи које Вучић најрадије јавно понижава. Тако је, током посете радовима на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин, Вучич са њим ушао у полемику око дужине пута, тврдећи да Дробњак не зна километражу.

Поред незнања, шеф српске државе воли да коментарише и Дробњакову склоност да попије коју чашицу више.

Пре пар дана „рибао“ је директора Канцеларије за јавна улагања Марка Благојевића, а онда и сугерисао лекарима како треба да се понашају с пацијентом који је пао у несвест.