Прочитај ми чланак

Вучић је признао да СНС и СПС хоће да наставе с муљачинама. Да, управо то је рекао

0

Председник Србије Александар Вучић синоћ је у Палати Србија говорио о новим плановима и програмима за развој Србије, а онда је грађанима саопштио важне политичке и економске вести. Између осталог, Вучић је причао и о различитим малверзацијама и "муљажама" политичких актера, а у једном моменту је буквално признао да СНС и СПС хоће да наставе с муљачинама. Да, председник Србије је то изјавио.

Месецима уназад се говори да су два коалициона партнера, Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС) који чине окосницу власти у Србији, изненада ушли у нестабилне односе.

Било је ту разних „препуцавања“ међу члановима партија, а председник Србије Александар Вучић је у синоћњем обраћању у Палати Србија потврдио да „у редовима коалиције постоји побуна јер желе да наставе са муљачинама“.

„Имамо побуну и код коалиционих партнера зато што хоће да наставе са муљачинама. И унутар партије којој сам до јуче припадао исто тако“, рекао је председник. Потом је ћутао неколико секунди, па наставио:

„А не, не, ви то хоћете да крадемо? Нећемо ништа да крадемо. Ми то полазимо од себе“, рекао је председник.

Када је председник изговорио то што је изговорио, опет је ућутао. Неколико секунди је, претпостављамо, размишљао о томе што је рекао. Али да повуче речи назад – било је касно јер је овај кратки говор врло брзо доспео на Твитер где су коментари почели да се ређају један за другим.

 

„Коначно! Хоће да их тужи неко сад?“

„Ред би био да их похапси кад већ зна да краду“

„Председниче, шта ћете ви предузети поводом сазнања о муљачинама? Ако су муљатори познати, требало би да поднесете кривичне пријаве. Уколико то не учините, а знате ко су, ви сте прикривач“

„До јуче је и он крао, али од данас престаје“

„Веља је то сликовитије рекао: ајде да крадуцкате, али ви крадете“

„Муљао си, Шојићу“

„А с ким овај разговара?“

„Председник сам напустио партију и отишао у опозицију, не верујем“

„Не да муљају, него су се дебело увалили у муљ“, само су неки од коментара.