Прочитај ми чланак

Вучић из Атине: Сутра се састајем са Зеленским, разговараћемо у четири ока

0

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да ће сутра имати састанак са украјинским председником Володимиром Зеленским.

„Сутра ћу на захтев украјинског председника имати билатерални састанак са њим“, рекао је Вучић током обраћања новинарима у Атини.

Председник Србије је рекао и да нема сумње да ће главна тема бити Русија.

Он је навео да ће међу темама састанка бити и питање признавања територијалног интегритета Србије и Украјине.

„Сешћу и разговараћу са њим у четири ока о свему што се у последње време догађало око Косова, признавања или непризнавања територијалних интегритета и једних и других“, додао је Вучић.

„Територијални интегритет Украјине поштујемо и надамо се да ће они поштовати и наш“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да верује да ће сутра имати „отворен и добар разговор“ са Зеленским.

Додао је и да би за нас био „велики ударац“ уколико би Украјина признала Косово.

„Покушаћу да разговарам са господином Зеленским“, изјавио је Вучић.

Упитан да ли је знао ко ће све бити на састанку, Вучић је рекао да је знао и додао је да је био „замољен да ћути о томе због безбедности одређених лидера“.

„Наравно да сам знао, када 7-8 дана разбијам главу о томе како да избацим нешто око санкција. А један сам једини који није увео. Разумете ли ви са чиме се ми суочавамо“, упитао је Вучић.

„Обратићу се грађанима сутра или прекосутра“

Он је најавио да ће се сутра или прекосутра обратити грађанима и да ће говорити о „ономе што се збива“.

„Ја ћу да говорим шта је то што се збива и као што сам рекао када дођу изузетно тешка времена, нескривено ћу да говорим нашој јавности. Када ме неко пита зашто смо у таквој позицији, у таквој смо позицији зато што сам желео и желим да водимо независну, одговорну и самосталну политику, иначе не бисмо имали ниједан проблем на оваквим састанцима“, рекао је Вучић у Атини уочи најављене вечере са лидерима региона.

Подсетимо, председник Србије налази се у Атини где ће вечерас бити на неформалној вечери за лидере региона, коју организује грчки премијер Киријакос Мицотакис.