Прочитај ми чланак

Вучић гура нову агенду БИЛА ГЕЈТСА: „Нуклеарке“ у замену за гас?!

0

Иза сваке Вучићеве "идеје", пројекта, плана испостави се да стоји Сорош, дубока држава САД и Британије, НАТО лобисти, белосветски плаћеници, а недавно је најавио и изградњу нуклеарне електране у Србији што је нова агенда Била Гејтса, власника предузећа за нуклеарне реакторе?!

Оснивач Мајкрософта и милијардер са средњом школом који „спашава свет“ нудећи своје корона вакцине (власник Модерне, акционар Фајзера) и вештачко месо из лабораторије, упозорио је човечанство да не окреће леђа нуклеарној енергији јер су  реактори нове генерације „релативно безбедни и са мало отпада“ па ће по његовом стручном мишљењу да спрече климатску катастрофу.

У интервјуу за Handelsblatt, он тврди да би гашење постојећих нуклеарних реактора (масовно се гасе свуда у свету, Шведска и Британија их гасе због велике опасности од еколошке катастрофе) отежало снабдевање енергијом и ниске цене.

Гејтс је такође критиковао изградњу гасних електрана, које служе као централни елемент немачке енергетске транзиције, инсистирајући да „природни гас није стварна технологија“. Уместо тога, он промовише нуклеарне електране, али медији констатују да заправо покушава да смањи руски утицај на Европу преко гаса.

Гејтс се након недавне пријатељске посете енглеској краљици нагло забринуо због „економски зависног положаја европске привреде од руског гаса“, али је то формулисао као – бригу за очување живпотне средине, иако је природни гас апсолутно нешкодљив док су нуклеарке веома опасне јер у случају најмањег инцидента остављају катаклизмичне последице по људе, природу и државу зато их Шведска и Британија убрзано гасе, док су САД и Јапан суспендовали неколико постројења. Макрон покушава да прогура Гејтсову агенду и изгради нова постројења нове генерације, али за сада не успева јер се такође расправља о гашењу постојећих да би се предупредила еколошка катастрофа.

У случају инцидента на нуклеарној електрани (замислимо СНС ботове тамо запослене), радијација би направила помор као у Чернобилу.

Сасвим случајно, Гејтс је власник Terra Power компаније која се бави развојем нуклеане енергије и реактора нове генерације и само чека да Вучићу да „најповољније услове“.

Србин.инфо је у петак уживо преносио еколошку трибину, а о великој штетности нуклерних електрана у Србији говорили су еколошки активисти Марија Алимпић и Звездан Калмар, борци против Рио Тинта, којем је Вучић пре неколико дана обећао безрезервну подршку иако је лагао народ да ће да распише референдум око тога да ли народ пристаје на овај рудник забрањен у бројним државама света. Трибину можете да погледате у линку испод.