Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Да ли Дачић у себи виче „Вучићу педеру“

0
Rasim-Ljajic-Veljko-Odalovic-Aleksandar-Vucic-Ivica-Dacic-i-Zorana-Mihajlovic

ФОТО: Танјуг – Раде Прелић

„Добро је кад видите шта стварно мисле о вама. То ми је ваљда хвала што сам их две године држао на власти а да нисам морао.“

Овако у изјави за „Блиц“ премијер и лидер СНС-а Aлександар Вучић коментарише увреде које су му упутили социјалисти у суботу уочи конвенције у београдској Aрени, где су уз трубаче који су носили мајице са натписом СПС Сурдулица певали „Вучићу, педеру“.

– Други програм очигледно немају осим мржње према мени. Једини програм им је мржња – каже Вучић.

Тек дан након инцидента, лидер СПС-а Ивица Дачић по први пут је у јавности изговорио да „он и Вучић сутра могу бити на супротним странама”.

„Ја ћу се борити за модерну, пристојну и уређену Србију и нећу им одговарати увредама“

– Па не би ваљда скандирали онима које виде на истој страни. Све најбоље им желим. То показује ко је био у праву кад је од почетка говорио шта може да се деси – каже Вучић.

Упитан да ли мисли да Дачић у себи узвикује оно што његове присталице скандирају, а функционери повремено изјаве, Вучић каже:

– Немам одговор на то, али није ми нарочито ни важан. Ја ћу се борити за пристојну, модерну и уређену Србију и нећу им одговарати увредама – каже лидер СНС-а.

Коментар од самог Дачића јуче није било могуће добити, али ни од потпредседника СПС-а Бранка Ружића, једино је Aлександар Aнтић, заменик председника СПС-а, навео да се СПС ограђује се од „срамног вређања Вучића од групе људи, наводних присталица СПС”.

– Упутили смо извињење Вучићу. То се десило изван хале, не на нашем скупу и 15 примитиваца не могу бити важнији од 25.000 људи који су подржали нашу коалицију СПС-ЈС. Питање је зашто су они у време почетка скупа и даље били на платоу, ко их је снимао и да ли је реч о организованој провокацији с идејом да се унесе тензија у односе СПС-а и СНС-а – каже Aнтић за „Блиц“.

ТОНЧЕВ: ТРУБAЧЕ ЈЕСAМ ДОВЕО

Новица Тончев, функционер СПС-а из Сурдулице, тврди да трубачки оркестар који је он позвао да увеличају догађај у Aрени нема никакве везе са погрдним скандирањем, као и да није организовао друге да то чине.

„Своје политичке ставове јавно износим. Ни ја, ни било ко из руководства СПС не може да буде одговоран за понашање појединца који је симпатизер СПС”, каже Тончев.

Иѕвор: Блиц