Прочитај ми чланак

Вучић: Албанци уз подршку Квинте покушавају да тихо заузму север Косова ВИДЕО

0

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да добијамо додатне лоше вести с Косова и да Албанци покушавају да тихо заузму север јужне српске покрајине уз подршку великих европских сила.

„Албанци покушавају да испод жита и очигледно уз подршку великих европских сила, Квинте у целини, да тихо заузму и окупирају север Косова и Метохије. Наиме данас је њихов такозвани министар унутрашњих послова саопштио да у потпуности контролишу језеро Газиводе, што би значило ново кршење Бриселског споразума јер по Бриселском споразуму полиција на северу мора да припада Директорату Севера, Срби морају да буду ту. Њих брига за то“, рекао је Вучић у Пожаревцу и додао:

„Иако замолите људе у Бриселу утичите на те људе да не предузимају више ништа против српског народа они вам кажу “да, све је у реду”, а онда буде и горе. Упозоравам и једне и друге да то више не раде. Српски народ ни насиље ни кршење међународног права неће да толерише. То је моје упозорење онима који сутра долазе у Београд и свима другима. Што сте се играли, играли сте се“, рекао је Вучић.

„Ако можете да поштујете норме које сте сами донели – можете, ако не можете – има ко ће“, додао је Вучић.

Такозвана косовска полиција је данас први пут почела редовно патролирање дуж административне линије са централном Србијом, као и језером Газиводе, саопштио је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља.

Свечља је на друштвеној мрежи нагласио да је то први пут након рата 1999. године да је успостављен такав вид патролирања.

Он је навео да је косовска полиција започела патролирање административном линијом, као и читавим подручјем језера Газоводе након „након формирања јединице за патролирање на води“, пренео јe Танјуг.