Прочитај ми чланак

Вучевићу, престаните да дискриминишете не-ковид пацијенте

0

Након више од два месеца напредњачке симулације противепидемијских мера и више од 500 пацијената у Ковид болници на Мишелуку, у здравственим установама Новог Сада и Војводине све је мање места за пацијенте оболеле од других болести. Тек мањи број Новосађана може да плати преглед лекара специјалисте или неопходну операцију у приватним здравственим установама, али већини осиромашених и понижених грађана преостаје једино да чекају крај пандемије. Овакво гажење људских и уставних права на лечење изазвало је све већи број жалби очајних грађана Градском одбору ССП Новог Сада.

Лечење не-ковид пацијената не сме бити привилегија богатих и подобних. ГрО ССП захтева од Милоша Вучевића и напредњачког режима:

– да бољом организацијом постојећег медицинског кадра и хитним пријемом нових лекара и техничара омогуће одговарајуће функционисање Клиничког центра Војводине и Дома здравља Нови Сад;

– да искористи новац свих нас – украден из буџета или одвојен у сврху куповине гласова – и омогући грађанима Новог Сада и Војводине лечење у приватним здравственим установама док траје пандемија.

ГрО НС Странке слободе и правде још једном подсећа представнике режима на уставну обавезу власти да обезбеди правовремено и ефикасно лечење свих својих грађана, обавезу која се не сме игнорисати због предизборног рејтинга. Грађанима обећавамо да се политичари никад више неће играти са здрављем наших грађана а да ће садашњи режим одговарати за све жртве њихове бахатости и неспособности током трајања пандемије kовид-19.