Прочитај ми чланак

Вучевић: На изборима у Београду одлучиваће грађани наших градова

0

Председник СНС Милош Вучевић написао је на друштвеној мрежи X да ће на изборима у Београду гласати и одлучивати "грађани наше државе и наших градова", а не странци.

„На изборима у Београду гласаће и одлучиваће грађани наше државе и наших градова, неће странци одлучивати ни ко је градоначелник, ни министар ни ко може а ко не да гласа. Сви на терен, а посебно функционери, у победе! Не дамо Београд лоповима“, написао је Вучевић на друштвеној мрежи X.

Фото: Принтскрин

Овај твит није прошао незапажено, па су уследили коментари у одговору да ће о „Београду одлучивати Београђани“, да неће „одлучивати „грађани наших градова“, већ искључиво грађани који имају стално пребивалиште у Београду“… Неки од корисника мрежа изразили су бојазан да ће се опет поновити ситуација од децембарских избора.

Подсетимо, 17. децембра, велики број возила из Републике Српске стигао је испред Арене у Београду. Како смо извештавали, у Арени су се налазили бирачки спискови, а након што дежурни пронађу људе који су дошли на списку, усмеравали су их даље где треба да гласају, односно на ком бирачком месту.

Подсетимо, посматрачка мисија ЦРТА изнела је сумњу да је на изборима 17. децембра дошло до организованих миграција бирача у обиму који је пресудно утицао на исход избора за Скупштину Београда. На резултат у главном граду утицало је и 30 одсто фантомских бирача, тврдили су из правног тима Србија против насиља.

ЦРТА је забележила да су организовано пристизали бирачи из разних делова Србије (нпр. из Панчева, Ваљева, Чачка, Аранђеловца, Смедерева, Вршца, Новог Сада итд.), као и са Косова, из Босне и Херцеговине и Хрватске.