Прочитај ми чланак

Вређао жене па добио државну функцију, Биџи Надозорни одбор

0

Дејан Милетић, којег је јавност упознала преко TV Happy, када је рекао да жене нису склоне политичком размишљању, постављен је Решењем Владе Србије на место в.д. директора Националне академије за јавну управу. Истог дана, Влада је донела и Решење којим се некада чувени председник општине Свилајнац, Добривоје Будимировић Биџа, именује за члана Надзорног одбора ЈП за подземну експлоатацију угља Ресавица.

– Поставља се Дејан Милетић за вршиоца дужности директора Националне академије за јавну управу од 27. маја 2021. године, на три месеца – стоји у Решењу Владе Србије, које је потписала Ана Брнабић.

Академија се налази под ингеренцијом Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а Милетић је и до сада обављао ту функцију.

Он се „прославио“ изјавом на ТВ Хаппy, приликом гостовања код Јоване Јеремић, да жене нису склоне политичком размишљању.

– Жене нису блиске политичком размишљању и ова драма коју ми пролазимо није блиска женама. Оне гледају да побегну и нађу уточиште у породици и љубави, а не у драматици друштвених кретања – изјавио је Милетић, подржан од стране саговорника.

Поставља се наново питање, какав положај ће имати жене које похађају ову Академију.

На мала врата у јавни простор се враћа и чувено лице СПС-а, Добривоје Будимировић Биџа (74).

– У Надзорни одбор Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Ресавица именују се за чланове: 1) Добривоје Будимировић, дипл. инж. пољопривреде, 2) Небојша Миленковић, из реда запослених – наводи се у Решењу Владе.

Будимировић, који данас обрађује земљу на којој гаји кукуруз, пшеницу и луцерку и брине о воћњаку и винограду, већ 17 година се налази у пензији, па је, очигледно, болећиви Вучић, како смо могли синоћ да сазнамо од Владимира Ђукановића, решио да помогне човеку, јер су пензије мале. А остали пензионери нека се задовоље витаминима које им напредњачки лидер шаље, као и са три црвене.