Прочитај ми чланак

ВОЗАЧИ „КАР ГО“ ПРОТЕСТОВАЛИ: Траже оставку Михајловићке јер штити „такси мафију“

0

Председник удружења "КарГо" Александар Вучић, рекао је да је министарка Зорана Михајловић одлучила да их уништи и тако заштити таксисте који, како је рекао, држави дугују око 100 милиона динара пореза. "Нећемо остати неми на покушај министарке да од Београда направи логор. Ми смо будућност Србије, а будућност Србије је борба против мафије", рекао је Вучић.

Чланови Удружења грађана „КарГо“ испред зграде Владе Србије у Београду одржали су протест на ком су затражили смену министарке саобраћаја Зоране Михајловић, јер је, кажу, „злоупотребила институције и преварила грађане, а у циљу заштите такси мафије“.

Председник удружења Александар Вучић рекао је да је министарка Михајловић одлучила да уништи ЦарГо и да заштити таксисте који, како је рекао, држави дугују око 100 милиона динара пореза.

„Велики број грађана окупио се да каже министарки да је одлучила да укине ЦарГо у коме ради више од 1.000 људи, а који се бави информационим технологијама, поштује законе Србије, транспарентно послује и плаћа порезе“, казао је он.

Вучић је упитао „ко плаћа министарку Михајловић да буде против дигитализације“ и подсетио да Удружење грађана КарГо има више од 120.000 чланова.

„Нећемо остати неми на покушај министарке да од Београда направи логор. Ми смо будућност Србије, а будућност Србије је борба против мафије“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Удружење грађана „КарГо“ држати протесте сваког петка испред зграде Владе Србије док „Зорана Михајловић не почне да цени младост, памет и пристојност, а не оне који краду грађане и коче напредак Србије“.

Додао је да министарка Михајловић „ради против модерне и пристојне Србије, ради за непристојне, бахате, за оне који крију зараду и не плаћају порез“.

Технолошка компанија КарГо која сарађује са истоименим удружењем грађана које се бави пружањем иновативне помоћи на путу, према његовим речима, четири године покушава да „кроз државне институције обезбеди решење“ за несметано функционисање апликације КарГо.

Вучић је казао да је министарка Михајловић најавила да ће контактирати Гугл (Гоогле)  са захтевом да им угаси апликацију путем које грађани наручују возила?!

Директор компаније КарГо Вук Губеринић казао је да та компанија представља софтвер, апликацију, знање, памет и конкуренцију.

„Министарка Михајловић одбија да разговара са онима који су увели нови стандард на улице Београда. Она је застарели хардвер који се уплашио модерног софтвера“, навео је Губеринић.

Он је рекао да су чланови Удружења грађана КарГо донели метле испред Владе Србије како би министарка Михајловић „почистила нераднике, непристојне, застареле и оне који памет Србије терају напоље“.

Губеринић је навео да се њихово Удружење грађана не бави такси превозом, већ да је реч о приватној иницијативи која пружа иновативну помоћ грађанима на путу.

По његовим речима, апликација КарГо тренутно има највише дигиталних трансакција у Србији.

Протест Удружења грађана КарГо почео је у 12 часова испред мегамаркета Темпо на Новом Београду, а потом су испред Скупштине града Београда чланови тог удружења „поздравили градског челника“ и продужили ка Влади Србије.

Иначе, Београђани који су деценијама ојађени прескупим и бахатим таксистима (част изузецима), у огромном броју су инсталирали апликацију „Кар го“, јер не само да је вожња значајано јефтинија, већ корисник добија прецизну информацију о томе ко је возач (опис и оцене корисника), који је модел аутомобила, колико ће га коштати вожња и за колико минута возило долази на назначену адресу. Такође, возачи прихватају и кратке вожње које посебно значе старијим грађанима, а „регуларни таксисти“ их листом одбијају.