Прочитај ми чланак

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ Смените министра ОДБРАНЕ који ускоро креће на ВОЈНУ ОБУКУ

0

"Тражимо да се спречи ниподаштавање и брука Војске Србије кроз најгрубље кршење закона и злоупотребу положаја министра, као и злоупотребу војске у политичке сврхе. Влада Србије дужна је да под хитно смени актуелног министра. Играње угледом ВС опасан је преседан који може имати директне последице по морал српских војника, чиме се директно подрива борбена готовост", стоји у саопштењу.

Војни синдикат Србије затражио је данас „хитну“ смену министра одбране Александра Вулина због, како се наводи, незаконите одлуке да прође обуку резервног састава Војске Србије (ВС).

Синдикат је у саопштењу позвао Владу Србије да обавести јавност о околностима и правном основу да Вулин прође обуку и о томе ко ће обављати дужност министра одбране током трајања те обуке.

„Тражимо да се спречи ниподаштавање и брука Војске Србије кроз најгрубље кршење закона и злоупотребу положаја министра, као и злоупотребу војске у политичке сврхе. Влада Србије дужна је да под хитно смени актуелног министра. Играње угледом ВС опасан је преседан који може имати директне последице по морал српских војника, чиме се директно подрива борбена готовост“, стоји у саопштењу.

Војни синдикат је од Инспектората одбране затражио да „хитно“ изврши ванредни инспекцијски надзор у војној здравственој установи која је обавила преглед министра одбране „ради утврђивања свих околности и чињеница под којима је тај преглед вршен“.

„Тражимо и да се изврши ванредни инспекцијски надзор у јединици ВС у којој се Вулин обучава и да се изда налог да се са том незаконитом активношћу одмах престане“, додаје се у саопштењу.

Министар одбране Александар Вулин казао је раније данас да се добровољно пријавио за 15-дневну војну обуку.

Вулин је гостујући на РТС-у рекао да ће бити „један од резервиста који ће проћи обуку која траје 15 дана када прође медицинске прегледе“.

„Ако ја могу да идем, зашто не може и неко други“, рекао је Вулин говорећи о позивима за војну обуку послатим ових дана градјанима који нису служили војску и додао да „нема оправдања да се не служи својој земљи“.