Прочитај ми чланак

ВЛАСТ СЕ СПРЕМА ЗА БИРАЛИШТА: Избори за Београд у новембру?!

0

Напредњацима тренутно највише одговара ванредни изборни циклус, отуд и напрасно обећање пензионерима за једнократну новчану помоћ, али и шминкање центра града.

Београдски избори ће, по свему судећи, бити одржани ванредно, највероватније у новембру ове године, сазнаје Курир из више извора!

Фото: А.С.

Иако редовни избори треба да се одрже до марта 2018, највећа странка у владајућој коалицији, СНС, озбиљно разматра опцију да Београђани на биралишта изађу већ за два месеца.

Према речима нашег извора, управо отуд напрасно обећање пензионерима за једнократну помоћ од 6.000 динара, али и ужурбано шминкање престонице.

Београђани су сведоци да је од средине лета шири центар града практично раскопан – шминка се Трг Славија, булевари, улице…

Раде се фасаде зграда у центру града, а све то, тврди наш извор, због београдских избора.
– СНС ће се, по свему судећи, одлучити за ванредне изборе за град. Отуда сад реконструкција толиких улица одједном. Градска власт јесте најављивала улепшавање престонице за време њиховог мандата, али кад су почели да разматрају и опцију ванредних избора, решили су да што више тога ураде, па смо дошли у сумануту ситуацију да је цео град у истом тренутку раскопан – каже извор нашег листа.

„Опуштање“ опозиције

И сам градски менаџер Горан Весић најавио је крај радова на Булевару ослобођења, у Мије Ковачевића и на Славији управо за средину новембра. Поред поменутог улепшавања Београда, које би им било главни адут за изборе, напредњаци сматрају да би им велику корист донела и тренутна разједињеност опозиције.
– Опозиција је најављивала уједињење, правиле су се колоне, састанчили су, али та комуникација је спласнула. Управо тај моменат „опуштања“ опозиције СНС хоће да искористи – додаје наш извор.

Иначе, постоје могућност да Синиша Мали, актуелни градоначелник, поново буде изабран на ту функцију после избора. Иако је било речи да ће Мали отићи са поменуте функције још у мају, то се, сведоци смо, није догодило. Штавише, председник Србије и шеф СНС Александар Вучић недавно је казао да му је жао што је изашао са причом о смени Синише Малог.
– Кајем се што сам рекао да Синиша Мали неће бити наш кандидат за градоначелника Београда, то је неправда коју сам направио под страшним притиском којем сам подлегао – казао је Вучић.

Није добра карта

Аналитичар Ђорђе Вукадиновић каже да би овакво шминкање града могло значити спремање за ванредне изборе.
– Власт би могла да искористи ову еуфорију и изненади опозицију превременим изборима. Опозиција не би имала времена да се припреми. Овакво шминкање града могло би да значи спремање за изборе, мада, гледајући грађане, не знам да ли је то добра карта. Боље да сачекају да сећања грађана на потпуни колапс у граду избледе – каже Вукадиновић.

Љубомир Маџар
ПОВЕЋАНЈЕ ПЕНЗИЈА ЗБОГ ИЗБОРА

Економиста Љубомир Маџар сматра да је исплата једнократне помоћи од 6.000 динара политички мотивисана.
– То је начин да владајућа партија уз мали издатак добије знатно повећање политичке подршке. То би могло да буде у вези с предстојећим изборима у Београду и овај потез ће вероватно осигурати пораст броја гласача за владајућу партију – каже Маџар

Чиме се све служе
ДОБИЛИ ЗАДАТАК ДА ПРИЈАВЕ ПО 20 ЛЈУДИ ИЗ УНУТРАШНЈОСТИ?

Како сазнајемо, чланови владајућег СНС недавно су добили задатак да „обезбеде“ по најмање 20 људи из унутрашњости које би фиктивно пријавили у Београду како би могли да гласају за њих.
– СНС је свестан да не стоји најбоље у Београду, па је члановима на једној од седница градског одбора поручено да нађу по 20 људи које би овде пријавили и тиме обезбедили додатне гласове – каже наш добро обавештен извор.

ГЛАВНИ АДУТИ СНС

– Ужурбано шминкање тргова, булевара и улица
– Помоћ пензионерима од 6.000 динара
– Тренутна разједињеност опозиције