Прочитај ми чланак

ОШТРЕ МЕРЕ ШТЕДЊЕ: Владини „Тајланђани“ се вратили на посао

0

vladini-sluzbenici-tajland-1

После десетак дана луксузирања на елитном острву Пукет у Тајланду, млади службеници Владе Србије имали су јуче свој први радни дан.

Екипа „Блица“ снимила их је док су ужурбано долазили на посао, али су разговор, уз малу помоћ обезбеђења Владе, успели да избегну.

vladini-sluzbenici-tajland-2
Владимир Грковић, правни саветник генералног секретара Владе Србије. На питања о путу у Тајланд жустро одговарао: „Немам коментар!“

Ови „Тајланђани“ привукли су пажњу јавности тиме што су се на Фејсбуку, а на самом почетку Владиних мера штедње, хвалили одмором од бар 2.000 евра.

Јелена Маринковић, шефица кабинета министра Ивана Тасовца. Највише се хвалила луксузом, тврдећи да све плаћа својим новцем.

vladini-sluzbenici-tajland-3
Јелена Маринковић, шефица кабинета министра културе и информисања Ивана Тасовца, предњачила је у хвалисању на “Фејсбуку”.

По статусима које је објављивала, рекло би се да је бројала дане до поласка на пут, а непосредно пре полетања окачила је и слику са аеродрома уз крајње неприкладан коментар – “Одоше цигани”.

vladini-sluzbenici-tajland-4
Само нек’ је весело – Владимир Грковић, млади правни саветник у Влади

Међу осталим путницима били су и високо позиционирани владини службеници – Владимир Грковић, правни саветник генералног секретара у Влади Србије Новака Недића, Данијел Николић, шеф кабинета генералног секретара у Влади Србије Новака Недића и Јелена Стевановић, задужена за односе са медијима у Влади Србије.

Рачуница

Цена ноћења, без оброка, у овом хотелу креће се од 60 до 170 евра по особи. То значи да су млади службеници само за смештај (10 ноћења) платили између 600 и 1.700 евра. Просечна цена авионске карте износи 1.100 евра. Није тешко израчунати да овакав одмор, уз храну и провод, кошта најмање 2.000 евра по особи.

(Блиц)