Прочитај ми чланак

Влада Србије: Решићемо проблеме Албанаца

0

vlada srbijeВлада Србије је апсолутно заинтересована за решавање проблема албанске националне мањине на југу Србије, рекао је данас председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић и нагласио да ће се сва питања решавати кроз дрзавне институције динамиком коју предвиђа закон.

Председник општине Прешево Рагми Мустафа рекао је данас да су Албанци са југа Србије незадовољни досадашњим разговорима са представницима Владе Србије, да је последњи састанак одржан 23. фебруара коме су приствовали и представници Мисије ОЕБС и да од тада није показана добра воља за решавањем проблема Албанаца на југу Србије.

„У присуству представника владе и амбасадора лично сам од 23. фебруара до сада био 10 пута у овим опстинама и тада сам од људи који живе на овим просторима добио много захтева за решавање животних питања“, истакао је Станковић у изјави Танјугу.

Он је истакао и да је Служба Координационог тела у сталном контакту са челним људима ових општина, као и да Тим припрема мишљења министарства Владе Србије како и на који начин је могуће решити захтеве албанских лидера.

„Напомињем да је 25. априла у Привредној комори Србије, у организацији Координационог тела одржан Сајам инвестиционих потенцијлаа Прешева, Бујановца и Медвеђе коме су присуствовали сви председници општина са својим тимовима и предузећима“, подсетио је Станковић.

Они су представницима владе, ресорног министарства, државним секретарима, амбасадорима, представницима међународних институција и заинтересованим инвеститорима представили инвестиционе могућности ове три општине са југа Србије.

„То је једна од тачака на којој су албански лидери са југа Србије највише инсистирали, јер без опоравка и подстицаја привреде, нема ни запошљавања младих”, рекао је Станковић.

Станковић је нагласио да је нејасно због чега су албански лидери увек незадовољни учињеним и истакао да ће наставити да се залаже да се у ове три општине поштују и примењују прописи и закони као и у другим деловима Србије.