Прочитај ми чланак

ВЛАДА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ! Лазански нови министар одбране?!

0

У Скупштину Србије као посланик са листе Српске напредне странке ушао је и први пут у посланичке клупе сео војни аналитичар Мирослав Лазански, који како каже за Ало, још увек не зна да ли ће остати посланик у парламенту или одлази на неко ново место.

miroslav-lazanskiВојни аналитичар и новинар један је од најозбиљнијих кандидата за „упражњено“ место министра одбране за које мандатар Александар Вучић „још нема решење“.

– Још увек не знам да ли ћу остати овде, али где год био залагаћу се да нам одбрана буде боља, јача, модернија. Све су то моји циљеви због којих сам прихватио понуду Александра Вучића да уђем у политичке воде. Такође, залагаћу се и за војну неутралност, као и да никада и ни по коју цену не смемо да уведемо санкције Русији – каже за Ало Лазански. У Влади Србије Лазански је један од кандидата да седне у „ужарену“ фотељу министра одбране, а медији спекулишу да су кандидати и Александар Вулин, као и лидер СПС-а Ивица Дачић.

– Вучић још вага, а одлуку ће донети након разговора са потенцијалним коалиционим партнерима. Лазански јесте један од кандидата за ово место – каже извор за Ало из Владе Србије.

Иначе, мандатар Вучић изјавио је да ће до краја следеће недеље донети коначну одлуку о томе ко ће чинити нову владу Србије. Он је навео да њега не занима математика у политици, иако и математички има стабилну већину, већ да сматра да је политика психологија, живот.

– За мене је важно да у Влади имамо људе који хоће да се боре, ако хоћеш да се бориш, онда немој да идеш околико и говориш лоше о ономе у чему учествујеш – рекао је Вучић.

Мандатар Александар Вучић каже и да нема шта да нуди СПС-у, да ће изнети програм и план и да тражи поштовање.

– А то, хоћемо да уђемо у Владу, па ћемо мало на ову, па на ону страну. Немојте ни да улазите – каже Вучић.