Прочитај ми чланак

Виола фон Крамон одговорила на Вучићеве тврдње: Није било никаквих ултиматума

0

Посланица Зелених у Европском парламенту (ЕП) и известитељка ЕП за Косово Виола фон Крамон изјавила је да Србији нису постављани ултиматуми и да је циљ представника Запада да Београду и Приштини понуде напредак у дијалогу, али да план ЕУ јесте везан за помак у евроинтеграцијама.

Није било никаквих ултиматума, рекла је Фон Крамон у интервјуу за данашњии број „Времена“ коментаришући изјаве председника Србије Александра Вчића, који је недавни састанак са америчко-европском петорком описао као постављање ултиматума – или прихватање француско-немачког плана или обустављање евроинтеграција.

„Будите уверени да нисмо овде да постављамо ултиматуме. Западни представници су доши у доброј вери да покрену ствари и понуде Србији и Косову пут напред“, рекла је немачка европарламентарка.

Она је, указавши да бриселски дијалог траје већ 12 година, нагласила да разговоре треба наставити „о суштини, о чему је реч и у плану ЕУ“.

„Јасно је да сви у Србији знају како без договора о Косову неће бити интеграције у ЕУ. Зато мислим да није ствар у закључку да евроинтеграције неће напредовати ако договор пропадне – то је очигледно“, нагласила је Виола фон Крамон.