Прочитај ми чланак

ВИЛИБАЛД ЗА „СРБИН“ Тома није у Националном центру; са СЗС само ако је против НАТО

0

У препуној сали општине Стари Град, са благословом Цркве, у присуству руске и словачке амбасаде, основан је „Национални центар”, као српска патриотска опција. Један од оснивача „Националног центра” Вилибалд Ерић, ексклузивно говори за Србин.инфо:

– Криминал и свакодневно пљачкање државе и народа, убиство новинара Ћурувије, окупација медија, отимање земљишта и рушење Савамале, убиство Оливера Ивановића, пребијање Борка Стефановића, куповина гласова на изборима, гебелсовска пропаганда, куповина Мр-Др звања, лажне дипломе, фашистичка политика, ескадрони смрти, нестручност у свим областима, неспособност и патолошка Вучићева лажљивост, истераће на крају народ, то јест нормалан и пристојан свет, на улицу – рекао је Ерић.

 

„Савез за Србију”

„Могућа је сарадња са сваком опозиционом опцијом уколико је антирежимска и ако њена идеологија, као и ако  њене активности, нису у супротности са нашим изнетим принципима. Са „Савезом за Србију” је могућа сарадња само ако убаце и 31 тачку у својим принципама, која би гласила – Србија никад неће постати чланица НАТО савеза”, децидно је Ерић истакао за Србин.инфо у вези сарадње „Националног центра” са овим опозиционим савезом.

Да ли то значи да без уличних протеста или новог 5. октобра не може бити смене владајућег режима у Србији?

– Ми не желимо крвопролиће на српским улицама. Тај сценарио заговара Александар Вучић у име западних господара који су га и довели на власт, да над нама влада као њихов намесник и да би дошло до још већих подела унутар српског народа.

Ко је окупљен око „Националног центра”?

– Да би се срушио протекторатски режим Александра Вучића потребно је велико искуство и мудрост у политичкој борби. Зато су ту, осим мене и Саше Рудића из Народне радничке партије, још и Мирко Јовић, Веља Илић са Новом Србијом, Српско-руска странка Вукови и још пет, шест покрета. Уласком Нове Србије ми смо постали и парламентарна групација, тако да можемо у Скупштини Србије да изнесемо своје ставове и за јавност постанемо видљиви.

У медијима се појавила вест да иза „Националног центра” стоји Томислав Николић?

– Вучићеве бајке и лажи доживљавамо сваки дан. Ко му сада верује, верује и његовим медијима које преносе његове лажи. Зато и јесмо у овој ситуацији. Нико из „Националног центра” није разговарао јавно или тајно са Томиславом Николићем. Да ли сте видели Тому на свечаној промоцији? Нисте.

Који су основни принципи на којима ће „Национални центар” да заснива своју политичку борбу?

– У „Национални центар” је свако добродошао ко прихвата договерене принципе, а то су суверенитет државе, Косово и Метохија у Србији, слобода, власт институција, а не једног човека, лустрација и влада стручњака и експерата. Зато урадите нешто за своју децу и њихову будућност и придружите нам се – поручио је Вилибалд Ерић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!