Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ КАО ЊУЗ.НЕТ: На зиму ће сви аутобуси у Београду имати климу

0

Наше реконструкције су темељите и после њих нема потребе да се ради бар 20 година. Могли смо и ми као Ђилас само да скинемо три сантиметра асфалта, рекао је Весић јутрос на телевизији

БЕОГРАД – Од данас ће 434 аутобуса ГСП од укупно 680 имати климу и то ће морати видно да истакну, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић додајући да ће на три аутобуса са климом возити један без ње.

FOTO: PRINTSCREEN/ FACEBOOK

„До краја септембра стиже 174 нових аутобуса. Од 1. новембра ни један аутобус ГСП-а неће бити без климе“, рекао је Весић за ТВ Прва.

Говорећи о уређењу града, Весић је казао да не разуме зашто се диже велика фама око тога јер је то нормално и град мора да се среди.

„Постоје неки технолошки процеси. Некада морате да сачекате да сазри бетон. Ми за разлику од претходника не шминкамо улице, не скинемо само два три сантиметра асфалта и ставимо нови. Ми радимо комплетне реконструкције, мењамо канализацију, водовод, телекомуникационе инсталације, радимо подлоге. Наше реконструкције су темељите и после њих нема потребе да се ради бар 20 година. Могли смо и ми као Ђилас само да скинемо три сантиметра асфалта“, рекао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је да ће за 10-ак у пешачкој зони у центру града саобраћати четири мала електрична аутобуса која ће бити бесплатна за грађане. „Ја само спроводим планове које су направили неки људи 80-их година прошлог века који су паметно планирали“, рекао је Весић.

„Ђилас покушава да скрене пажњу са свог криминала“

Весић је изјавио данас да Драган Ђилас пријавом против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића за фалсификовање дипломе покушава да „скрене пажњу са свог криминала“. Весић је за телевизију Прва рекао да се они који питају Ђиласа и друге чланове Савеза за Србију „где су паре“ нађу на удару на начин који, каже, није нимало пристојан. Подсетио је да је Стефановић пре два дана почео истрагу против Ђиласа због трговања секундама на РТС

„То што је Ђилас радио као градоначелник Београда је највећи сукоб интереса који постоји. Бити државни службеник, а истовремено трговати са секундама јавног сервиса. Пријава за фалсификовање дипломе је покушај Драгана Ђиласа да се скрене тема са његовог криминала“, рекао је Весић.

Он је најавио да ће ускоро бити регулисано коришћење јавних бицикала. „Биће расписан за неколико недеља први тендер за јавне бицикле у Београду. Биће их 900 и имаћемо 150 станица. И по томе ћемо личити на уређене европске престонице“, рекао је Весић и додао да ће и коришћење електичних тротинета ускоро бити регулисано законски.