Прочитај ми чланак

ВЕСЕЉИ: Пашће свака Влада Косова која доводи у питање односе са САД

0

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је да ће пасти свака Влада Косова која доводи у питање односе са Сједињеним Америчким Државама и опстанак војног кампа Бондстил у близини Урошевца.

„Све владе могу да оду, али Бондстил не. Ниједна влада не може да доведе у питање свете односе са САД. Видели сте да сам се ја повукао из ове расправе и срамота ме је како третирамо наше грађане. Не може се тако. Ми имамо обавезе, имамо Устав и законе. Грађани и институције Косова бране суверенитет и територијални интегритет наше земље“, казао је Весељи.

Он је казао да ће Косово Србији одговорити „онако како заслужује, како са тарифом тако и реципроцитетом“.

„Неки су то схватили сувише лично. Нико не може сам бранити Косово. Треба знати да се Косово најбоље брани заједно. Ми политичари имамо одговорност према вама грађанима, Уставу и законима који су на снази. Суверенитет Косова је оно што је свето“, рекао је Весељи.

Весељи је први високи косовски званичник који је потврдио медијске наводе да су током недавне посете Косову, високи званичници САД задужени за националну безбедност, најавили могућност затварања кампа Бондстил као санкцију за противљење премијера Рамуша Харадинаја да укине или суспендује таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!