Прочитај ми чланак

ВЕСЕЛИНОВИЋУ за месец дана седми пут буше гуме: Не зовем полицију, не верујем им

0

Oсим опозиционим политичарима, гуме су недавно више пута избушили и лекару др Милораду Стефановићу Блуменау из Београда, који прича о спрези фармако мафије и режима. Њему су након бушења гума чак и породичну кућу у Борчи ишарали фашистичким графитима којима су Хитлерови следбеници "жигосали" људе и њихове куће у Другом светском рату.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић објавио је у суботу на свом Твитер профилу да му је неко испред зграде у којој станује избушио две гуме на аутомобилу, те да ово није први пут да се то дешава. Веселиновић је за портал Нова казао да није забринут због поменутог догађаја, да ће наставити опозиционо деловање и борбу, те нагласио да није алармирао полицију јер јој не верује.

Веселиновић је у суботу на свом Твитер профилу објавио фотографије на којима се види да су гуме избушене, а у разговору за портал Нова.рс потврдио је да је до догађаја дошло у ноћи између петка и суботе, те да то нису забележиле камере испред зграде у којој живи у Новом Саду.

Он је објавио да је ово чак СЕДМО бушење гума за мање од месец дана, а за Нова је поделио детаље вандалског понашања хулигана, за које сматра да постоје основане политичке индиције.

“Ово се не дешава први пут, као што сам написао. То је учестало и нема сумње да је због мог опозиционог политичког деловања. Сви ме питају да ли ме то узнемирава, како се осећам после тога када сиђем испред зграде и видим то. Моја природа је таква да се не осећам потиштено, да се не осећам тужно јер мислим да то раде људи без морала или осећаја према другим људима. Не могу да замислим тог јадника који се ноћу шуња у околини мог аутомобила, по мраку”, рекао је Веселиновић за Нова.рс.

Он је додао да се осећа тако зато што је више пријатних ствари које се дешавају када изађе на улицу.

“Људи ме поздрављају, желе да ми стисну руку и дају ми подршку да издржим и борим се. У том смислу ово је једно бенигно дешавање које ме не може заплашити. Имао сам и претње телефоном, гребање мог возила испред зграде, све се то дешавало, па ово не може да ме поколеба. За такве ствари обично не говорим породици, али они то сазнају преко новина или на друштвеним мрежама”, наставио је лидер Покрета за преокрет.

Веселиновић је казао да случај није пријавио полицији, као и зашто:

“Полицији не пријављујем већ две године овакве инциденте, од када ме је напао Чедомир Јовановић и то су биле озбиљне претње. Од тог инцидента можда има и више од две године. Након тога сам имао једну претњу када је пресретнут мој аутомобил, а полиција ниједном није реаговала. Мислим да то не ради нико од опозиционих лидера, осим уколико се напади не догоде јавно. Не верујем да полиција може да уради било шта”, закључио је Веселиновић.