Прочитај ми чланак

ВЕСЕЛИНОВИЋ: Само тоталитарни режими организују скупове подршке сами себи

0

Један од лидера Савеза за Србију Жељко Веселиновић је изјавио, говорећи о најави митинга Српске напредне странке (СНС) 12. априла у Новом Саду и 19. априла у Београду, да тоталитарни режими организују протестне скупове подршке сами себи.

Веселиновић, који је председник синдиката Слога, рекао је за лист „Данас“ да митинг напредњака неће пореметити планове СзС који је велики протест најавио шест дана раније, 13. априла у Београду.

„Не мењамо ништа. Остаје све по старом. То само неко ко призива грађански рат може да организује. Јер само тоталитарни режими могу организовати протестне скупове подршке сами себи и да уцењују људе, плаше, прете и терају на силу да долазе на контрамитинг“, рекао је Веселиновић.

По његовом мишљењу, то ће бити фијаско какав је и Слободан Милошевић својевремено доживео.

„Захваљујемо (председнику Србије Александру) Вучићу на таквим потезима јер нас он најбоље од свих рекламира. Сулуди потези само доказују да је режим у страху и паници“, поручује Веселиновић.

Оно на шта посебно треба обратити пажњу, пише даље „Данас“, је то што се термини окупљања грађана у протесту „Један од пет милиона“ и напредњака у Новом Саду поклапају.

Новосађани традиционално шетају петком, а најављени Вучићев митинг у Новом Саду је баш петак, дакле, први пут ће се у истом дану, на истом месту окупити присталице власти и опозиције.

На основу разговора са неколицином оних који организују шетње у Новом Саду, „Данас“ оцењује да су опозиција и грађани који протестују донекле затечени и изненађени одлуком напредњака да „сударе“ два скупа у том граду.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!