Прочитај ми чланак

Верица Калановић именована за директора „Луке Београд“

0

verica-kalanovic

Верица Калановић, бивша министарка и потпредседница у неколико српских влада постала је директорка у Луци Београд.

Како наводи лист, то је потврдила и Калановићева, рекавши да је од половине октобра директорка једног зависног предузећа у Луци, односно Слободне зоне Београд.

Упитана откуд баш она на том месту, Калановићева је одговорила питањем зашто је чудно да неко ради у приватном сектору. „На констатацију листа да није чудо, али да је занимљиво с обзиром на то да се бавила политиком, она није одговорила“, наводи се у тексту.

Према њеним рецима, њен задатак у Луци је да буде директорка у том предузећу и да послује што је боље могуће.

На питање упућено Луци Београд откуд Калановићева на месту директорке, Данасу је речено да Калановицева ни у ком случају није ангажована из било каквих политичких разлога, нити због тога што она нешто дугује Луци или Лука њој, већ зато што има искуства у пословима регионалног развоја које Лука намерава да оствари.

Како је подсетио лист, Калановићева се из политике повукла одласком са политичке сцене Млађана Динкића и његове партије УРС, а важила је за његову особу од поверења и звали су је „женски Динкић“, што је њој, како је рекла, импоновало.

Била је потпредседница странке Г17 плус од маја 2007. године.

За државну секретарку у Министарству економије и регионалног развоја изабрана је 2007. и ту функцију обављала је до јула 2008. године, када је именована за министарку за Национални инвестициони план.

Почетком марта 2011, почела је да обавља функцију потпредседнице Владе задужене за привреду. Када је формирана влада Ивице Дачића 2012. Калановићева је заузела позицију министарке регионалног развоја и локалне самоуправе.

(Данас)