Прочитај ми чланак

Веља позвао Бога у помоћ: Вучића морамо победити, Србију уводи у Балканску унију!

0

Нова Србија је у суботу, 5. октобра 2019., одржала Десету изборну скупштину у Чачку на којој је за председника изабран Велимир Илић, који се том приликом обратио присутнима истичући да се не може одустајати од избора и да је његов лични став да на предстојеће изборе треба изаћи, за шта је добио подршку присутних чланова.

У пуној сали Дома културе у Чачку, Илић је поручио да ни једна власт није толико урушила земљу од ове која је сада води.

„Они су све разорили. Све што саграде то им пропадне и раде из почетка. То је једна спрега мафије и државе , тако да Београд на води прави српска мафија, која се крије иза наводних арапских фирми. То се прави парама које су покрадене на аутопуту. Србија прави аутопут ка Приштини која јој уводи таксе уместо да дигне Кинески зид. Државу воде министри који су варали на докторатима. Када смо се 5. октобра борили против Милошевићевог реежима нико није могао да замисли да ће данас да владају ти исти и да опет морамо у борбу. Борба је кренула са овог места где вам се данас обраћам , баш 5. октобра и ми данас не држимо случајно Скупштину баш овде. Народна очекивања су тада изневерена , али зато шансу коју сада имамо не смемо да пропустимо“, рекао је Илић.

Он је и додао:

„Ни помак није направљен, исти су противници и у рововима. Само фале Слободан Милошевић и Мира Марковић. Ту је и Дачић, а сада су им се придружили и они који су уништили 5. октобар, Синиша Мали, Динкић (Млађан), Триван (Јелена)… то је једна интересна група која иде где види да има нешто да се добије”.

Предлажући члановима Изборне скупштине да та странка учествује на предстојећим изборима, он је као главни аргумент изнео то да на изборе треба изаћи како би “узели један број гласова и онемогућили Александра Вучића да има двотрећинску већину”.

“Део опозиције бојкотује изборе, зашто? Вучићу треба двотрећинска већина како би променио Устав и да Косово пусти низ воду. Њему је потребна та већина и он не може да је добије, али ако део опозиције бојкотује изборе то ће смањити излазност и он ће добити потребну већину “, објаснио је председник Нове Србије.

Он је додао да је намера власти да “нас ували у неку балканску унију”.

“Жели да будемо са Албанцима којих има у Црној Гори, Северној Македонији, Босанцима и у том брлогу бићемо у блату до гуше. Ми смо ту једну причу прошли и то се распало, велика Југославија, вештачка творевина”,нагласио је Илић.

Он је поручио да Косово и Метохија остају у саставу Србије, додајући да је то привремено окупирао део српске територије и да ће се борити да та окупација престане.

“Европска унија је наш највећи непријатељ и подржава је Америка” истакао је Илић.

На телевизији представљају да се у Србији лепо живи, да је овде најбоље, каже Илић, међутим, наводи он, „млади побегоше из те доброте”.