ВАНРЕДНО Др Миладин Шеварлић: Вучић мимо Устава увео ванредно стање у Србији ВИДЕО

0

Гост медијских кућа „Центар” и „Србин.инфо” у ванредној емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је независни народни посланик у Скупштини Србије и професор Пољопривредног факултета у Београду, др Миладин Шеварлић.

Тема ове емисије, која је вођена тонски преко телефона пошто је др Шаварлић, као старија особа од 65 година, а у складу са уредбом Владе Србије у кућној самоизолацији, била увођење ванредног стања у нашој земљи од стране Председника Србије, Александра Вучића.

Самостални посланик Миладин Шеварлић је током интервјуа упитао је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић зашто није сазвала ванредну седницу на којој би посланици размотрили предлоге надлежних органа за проглашење ванредног стања у циљу спречавања ширења корона вируса.

Шеварлић је такође упитао председницу скупштине ко је, где и на основу чега одлучио и закључио да не постоје услови за сазивање ванредне седнице када како је навео, „ниједном посланику није достављен позив за исту“.

„Да ли сте синоћном одлуком, супротно Уставу, суспендовали највиши државни законодавни орган – Скупштину Србије? Да ли ћете и када сазвати ванредну седницу Скупштине Србије да врши своје надлежности у време већ проглашеног ванредног стања? Да ли су стављањем у кућну изолацију, посланицима старијим од 65 година практично већ одузети још увек важећи мандати и пре њиховог истека“, упитао је Шеварлић.

У Србији је због епидемије корона вируса проглашено ванредно стање на основу заједничке одлуке председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и председнице скупштине Маје Гојковић.

– Одакле предстаницима власти идеја да не може да се одржи седница Скупштине? Они на РТС-у приказују своје спотове, а за време ванредног стања не може да траје кампања, што значи да ће избори бити нелегитимни.

Шта је још народни посланик Шеварлић изјавио за „Србин инфо“, погледајте и послушајте у видео прилогу, па о свему донесите свој суд.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!