Прочитај ми чланак

Ванредна конференција: Опозиција има информације – власти хоће да смакну Кнежевића

0

Демократски фронт саопштио је да су добили, из више извора, информације да одређене криминалне структуре, планирају одређене акције којима би изазвали нестабилност у Црној Гори

Демократски фронт саопштио је да су добили, из више извора, информације да одређене криминалне структуре, повезане са безбедносним службама и тајкунима из региона, планирају одређене акције којима би изазвали нестабилност у Црној Гори. Због тога је један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, затражио дозоволу за ношење оружја, од министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

– Безбедносна ситуација у Црној Гори угрожена је због сукоба шверцерских кланова у ДПС-у -казао је Небојша Медојевић, наводећи да је том политичком савезу из неколико извора речено да „одређене криминалне структуре повезане за безбедносним службама и тајкунима из региона планирају одређене акције којима би изазвале нестабилност у Црној Гори“.

– Регионални медији су објавили да постоји један од многих планова да се угрози живот Милана Кнежевића, на начин да се изврши атентат на њега. Позвали смо премијера Душка Марковића да се на најозбиљнији начин провере информације које у себи укључују и деловање више регионалних структура. Ми смо прикупили доста информација и сазнања, али због осетљивости политичког тренутка, не желимо да јавност оптерећујемо детаљима и именима које имамо. Позивамо наше и службе у региону или демантују или потврде сазнања које имамо, а то је да одређене структуре планирају атентат на једног од лидера ДФ-а. Није искључено и да би неко други, не само Кнежевић, могао бити мета.

Милан Кнежевић је рекао да се прича о могућем атентату на њега појавила у петак, а да полиција, АНБ и Специјално тужилаштво до данас нису реаговали „да се ради о хибридној вести и рату против ЦГ“.

– Верујемда је тај сценарио могућ. Не тражим полицијску пратњу и заштиту, само да се дозволи мени, мом обезбеђењу и породици ношење оружја, па ћемо већ наћи начин да се изборимо – поручио је Кнежевић.

– Када држава ћути на ове информације, ми ћемо морати да се самоорганизујемо. Марковић не мора да одговори на ове информације, али очекујем да ми министар унутрашњих послова, Мевлудин Нухоџић, већ данас дозволи ношење оружја, као и члановима моје породице и обезбеђењу.