Прочитај ми чланак

Уживо: Опколимо скупштину Србије

0

dveri pokret za zivot srbije(Двери српске)

Преко сајта Двери пратите уживо пренос протеста испред Скупштине Србије.

10.00: После почетног окупљања грађана, који стоје испред јаких полицијских снага, Бошко Обрадовић је дао изјаву медијима:

– Као што су Двери најавиле, окупили смо се испред Народне скупштине да погледамо у очи сваког посланика који се данас спрема да потпише изјаву. Када год неки посланик режима се појави на улазу у Скупштину, чују се гласни повици противљења.

На почетку протеста, подршка је дошла од посланика ДСС-а, Милоша Јовановића, Синише Ковачевића и Санде Рашковић Ивић, као одговор на подршку коју су Двери дале протестној шетњи ДСС-а од пре неколико дана.

Ускоро се очекује почетак својеврсног политичког перформанса, током којег ће се јавно читати имена свих посланика у Народној скупштини, и тако они лично позивати на одговорност коју имају пред Уставом и народом.

10.32: После посланика ДСС-а, протесту даје подршку и Борислав Пелевић, независни посланик и човек који је на време препознао какву политику води СНС. Пелевић је посебно истакао да данас почиње велика уједињена борба патриотске опозиције.

10.37: Протестантима тренутно говори Горан Миленковић, из Лепосавић: Теже ми је да овде данас говорим, лакше ми је на Јарињу и Брњаку. Јер, колико народ у Србији буде јединствен, на Косову и Метохији, народ ће бити шест пута јединственији.

10.41: Наставља се читање имена народних посланика који су спремни да гласају за споразум са Приштином.