Прочитај ми чланак

Узима сигурне гласове за СНС и добија 9 милиона годишње за храну и пиће

0

Бојан Кекић, председник Извршног одбора Поштанске штедионице и функционер СНС, на месечном нивоу, на име трошкова репрезентације, добија чак 800 хиљада динара, показују документа из ове државне банке у које је “Нова” имала увид.

Као председнику ИО Банке Поштанска штедионица, Кекићу је омогућено коришћење две платне картице, “ДИНА”, на којој, на месечном нивоу, има на располагању 300 хиљада динара и “ВИСА” картицу, на којој има 500 хиљада динара месечно за трошкове репрезентације и службена путовања.

Збрино, за Бојана Кекића се из државног буџета на годишњем нивоу издваја чак 9 милиона и 600 хиљада динара и то само на трошкове репрезентације и путовања.

Држава Србија је већински власник Банке Поштанска штедионица, са директним уделом од 71 одсто и посредно кроз ЈП “Пошта Србије”,17,94 одсто, Телеком Србија, 10 одсто, ПИО фонда, 0,9 одсто и Фонда за развој Републике Србије, који има 0,02 одсто власништва.

Подсетимо, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић је, у ранијој изјави за “Нову”, означила Кекића као човека који се налази на врху пирамиде за прикупљање капиларних гласова за СНС у тој државној банци.

“На врху пирамиде се налази председник Извршног одбора банке, Бојан Кекић. Он добија од Звонка Веселиновића и Андреја Вућића инструкције о томе шта је потребно радити. Кекић даље ангажује чланове Извршног одбора да скупљају капиларне гласове – Наташу Марковић, супругу Драшка Марковића, једног од директора Телекома, Ненада Ралевића, иначе пријатеља Дарка Шарића, и Александру Чортану. Они затим шире мрежу преко Гојка Радисављевића, директора филијале, Милоша Ралевића, помоћника директора пословне мреже, Дејана Поповића, директора Регионалног центра Београд”, описала је Тепић.

Иако је сада “војник” Александра Вучића, Кекић није изворни напредњак. Некада је био функционер СПС, веран Слободану Милошевићу и његовој породици, а своју оданост доказивао је и након његовог свргавања и у време кад је Милошевић био у Хагу.

Кекић је био функционер и посланик Социјалистичке партије Србије. Рођен је у Пожаревцу, а био је и председник окружног и пожаревачког одбора СПС-а, члан Главног и Извршног одбора социјалиста. Медији су писали да је реч о човеку од поверења Слободана Милошевића и да се налазио међу онима који су носили његов ковчег на сахрани.

Како је недељник “Време” раније објавио, у време трвења у СПС-у 2005. године, стигла је вест да је Милошевић из Хага наредио одстрањивање Ивице Дачића, Душана Бајатовића и Бранка Ружића и тражио да остатак странке од тада наступа под именом СПС – Слободан Милошевић. Милошевићевци у СПС-у тада су тврдили да имају већину у странци, а да би на чело СПС-а, по Милошевићевој жељи, требало да дође управо Бојан Кекић.